Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Ξάνθη: Καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση κινητοποιεί μαθητές Γυμνασίου

Σε αποχή από τα μαθήματα του σχολείου προχώρησαν σήμερα Παρασκευή 4 Ιουνίου τα μέλη του 15μελούς συμβουλίου, καθώς και τα 5μελή συμβούλια Γυμνάσιου της Ξάνθης. Ο λόγος, σύμφωνα με πληροφορίες, η στάση που τήρησε η διεύθυνση του σχολείου σε καταγγελία για περιστατικό σεξουαλικής επίθεσης. Από τα μαθήματά τους απήχαν σε ένδειξη συμπαράστασης και άλλοι μαθητές άλλων Γυμνασίων της πόλης (Στην Ξάνθη λειτουργούν συνολικά οκτώ Γυμνάσια)

Όπως κατήγγειλε μαθήτρια, έπεσε θύμα προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας από συμμαθητή της σε αίθουσα διδασκαλίας εν ώρα διαλείμματος. Η ίδια ανέφερε πως με τη βοήθεια φίλης της βγήκε από την τάξη στην οποία την είχε απομονώσει ο συμμαθητής της και από κοινού, οι δύο φίλες, κατήγγειλαν το περιστατικό στην Διεύθυνση του Σχολείου.

Οι μαθητές υποστηρίζουν ότι η διεύθυνση του σχολείου, δεν αντέδρασε όπως θα έπρεπε επιλέγοντας να επιβάλλει την ελάχιστη ποινή (ημερήσια αποβολή).

Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση από την διεύθυνση του Σχολείου. Ούτε έχει συνεδριάσει για το θέμα ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου. Σε αναφορές τους επιβεβαιώνουν το περιστατικό αλλά θεωρούν ότι δόθηκε μεγαλύτερη έκταση από ό,τι θα έπρεπε.

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email