Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Ξανά σε λειτουργία το πρώην δημοτικό σχολείο Λύρας για την παραγωγή τοπικών προϊόντων

Ξανά «ζωή» θα αποκτήσει το κτίριο όπου στεγαζόταν το δημοτικό σχολείο στη Λύρα καθώς ανακαινίζεται και θα δοθεί στον Σύλλογο «Θράσσα» Τυχερού παραγωγής τοπικών προϊόντων της περιοχής. Οι εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει και είναι θέμα χρόνου να λειτουργήσει και πάλι, όπως και πριν από λίγα χρόνια τα μέλη του αγροτουριστικού γυναικείου Συνεταιρισμού ” ο Νερόμυλος “, το χρησιμοποιούσαν για τον ίδιο σκοπό.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο Αντιδήμαρχος Τυχερού Δημήτρης Δαρούσης, «Ένας ακόμη χώρος μπαίνει και πάλι σε λειτουργία.

Στο πρώην δημοτικό σχολείο Λύρας τα μέλη του αγροτουριστικού γυναικείου Συνεταιρισμού ” ο Νερόμυλος ” με την βοήθεια του Δήμου Τυχερού παλαιότερα, είχαν διαμορφώσει κατάλληλα τον χώρο και παρήγαγαν παραδοσιακά τοπικά προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας, πριν από χρόνια όμως ο συνεταιρισμός έκλεισε.

Με πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο χώρος έχει πλέον διατεθεί στο Σύλλογο Θράσσα ο οποίος δραστηριοποιείται στον τομέα αυτό τα τελευταία χρονια και πλέον το δημοτικό σχολείο Λύρας θα γίνει ο βασικός χώρος παραγωγής τοπικών προϊόντων της περιοχής μας, με την συνεργασία φυσικά των παλαιών μελών του γυναικείου Συνεταιρισμού της Λύρας.

Οι εργασίες έχουν ξεκινήσει για την προετοιμασία του χώρου, ώστε σύντομα να τεθεί και πάλι λειτουργία.

Ως δημοτική αρχή στηρίζουμε και συμβάλουμε καθημερινά στην επανεκκίνηση της περιοχής μας η όποια έχει πολλές δυνατότητες.»

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email