Τρίτη 23 Απριλίου 2024

«Ξαναχτυπά» ο Αντιπρόεδρος των εργαζομένων του Δήμου Αλεξανδρούπολης – «Θα εφαρμοστεί επιτέλους η νομθεσία για το καλό όλων;»

Το κώδωνα του κινδύνου κρούει ο Αντιπρόεδρος των εργαζομένων του Δήμου Αλεξανδρούπολης Δημήτρης Παπαδόπουλος, με αφορμή τα επιβεβαιωμένα κρούσματα που καταγράφτηκαν τις προηγούμενες ημέρες στην Δομή Σίτισης του Πολυκοινωνικού αναφορικά με το εάν τα μέτρα προστασίας που έχουν οριστεί, ισχύουν και τηρούνται απαρέγκλιτα στις κοινωνικές δομές του δήμου Αλεξανδρούπολης. Ο κ. Παπαδόπουλος τονίζει την ανάγκη το προσωπικό να τύχει των διατάξεων που μιλούν για υποχρεωτική τηλεργασία, όπου αυτό είναι εφικτό, και να ισχύσει πραγματικά η εξυπηρέτηση δημοτών σε επείγουσες περιπτώσεις και πάντα κατόπιν ραντεβού. Διαβάστε το περιεχόμενο της ανάρτησης:

Το σύστημα κοινωνικών υπηρεσιών που διαθέτει ο δήμος μας, προκειμένου να χαρακτηριστεί ως ολοκληρωμένο και αποτελεσματικό, κυρίως τη δεδομένη στιγμή της πανδημίας, οφείλει να διαθέτει τα μέσα και να θεσμοθετεί μέτρα κατάλληλα για την ασφάλεια και τη διαρκή λειτουργία των υπηρεσιών.

Δυστυχώς αποδεικνύεται ότι αυτό δεν διασφαλίζεται.

Πριν λίγες μέρες έκλεισε η Δομή της Σίτισης του Πολυκοινωνικού, καθώς είχε 4 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοιού, που εκτός από τους ίδιους ασθένησαν και οι οικογένειές τους. Η λύση δόθηκε άμεσα παρέχοντας την υπηρεσία αυτή σε ιδιωτική εταιρία μέχρι την επιστροφή των εργαζομένων ώστε να συνεχιστεί αυτή η παροχή.

Η διοίκηση ταρακουνήθηκε, αγχώθηκε, προβληματίστηκε από αυτό το συμβάν;

Αντιλαμβάνεται η διοίκηση ότι οι εργαζόμενοι είναι άνθρωποι που έχουν οικογένειες για τις οποίες είναι απαραίτητοι και αναντικατάστατοι;

Αντιλαμβάνεται η διοίκηση ότι αυτή την περίοδο βιώνουμε μια πολύ επικίνδυνη πανδημία;

Πρέπει να λειτουργούν οι κοινωνικές δομές και το Πολυκοινωνικό;

Σαφώς και ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να λειτουργούν όλες οι υπηρεσίες χωρίς διακοπή, όμως ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να παρθούν και όλα τα απαραίτητα μέτρα για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων.

Λαμβάνονται όλα τα μέτρα για τη διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων στο Πολυκοινωνικό και στις κοινωνικές δομές;

Η νομοθεσία ορίζει:

Παροχή εργασίας με αυτοπρόσωπη παρουσία με το απολύτως απαραίτητο προσωπικό και παροχή εξ αποστάσεως εργασίας ανεξαρτήτως ποσοστού.

Υποχρεωτική προστασία εργαζομένων που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου με παροχή εξ αποστάσεως εργασίας, όπου είναι εφικτό ή χορήγηση ειδικής άδειας.

Εξυπηρέτηση κοινού μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις και υποχρεωτικά κατόπιν ραντεβού.

ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΟΛΩΝ;;;

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη