Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για τους νέους κτηνοτρόφους και την αγορά ζωοτροφών

Ανοικτή είναι η πλατφόρμα υποδοχή των αιτήσεων των νεοεισερχόμενων κτηνοτρόφων έτους 2021 για τη 2η πρόσκληση του Μέτρου 22 για την αγορά ζωοτροφών, συνολικού προϋπολογισμού 4,1 εκατ. ευρώ.

Στο πλαίσιο της νέας πρόσκλησης καλούνται οι ενδιαφερόμενοι νεοεισερχόμενοι κτηνοτρόφοι ΕΑΕ έτους 2021 των κλάδων αιγο-προβατοτροφίας και βοοτροφίας να υποβάλλουν αίτηση στήριξης-πληρωμής.

Η υποβολή των αιτήσεων στήριξης-πληρωμής πραγματοποιείται το διάστημα από την 17-03-2023 έως 23-03-2023.

Οι υποψήφιοι δικαιούχοι, προκειμένου να ενταχθούν στο μέτρο, υποβάλλουν προς την ΕΥΔ ΣΣ ΚΑΠ, αποκλειστικά ηλεκτρονικά την αίτησή τους μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος (ΠΣ) που υποστηρίζει την υλοποίηση του Μέτρου.

Η εγγραφή στο εν λόγω σύστημα και η υποβολή των αιτήσεων γίνεται στον ιστότοπο eae.opekepe.gov.gr.

Επισημαίνεται ότι μέσα και από τις δύο προσκλήσεις του μέτρου 22 διατέθηκαν συνολικά για τη στήριξη της κτηνοτροφίας πόροι της τάξης των 98,3 εκ. €.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΥΠΑΑΤ οι εκμεταλλεύσεις που διαθέτουν πάνω από 100 αιγοπρόβατα ή πάνω από 15 βοοειδή πρέπει να τεκμηριώνουν την παραγωγική δραστηριότητά τους βάσει κύκλου εργασιών μεγαλύτερου ή ίσου των 2.000 ευρώ στον εν λόγω τομέα (όπως προκύπτουν από τα στοιχεία της ΑΑΔΕ τα οποία θα περιγράφονται αναλυτικά στην πρόσκληση).

Το κριτήριο αυτό θα τηρηθεί και για τις νησιωτικές περιοχές που θα λάβουν την αυξημένη κατά 15% ενίσχυση, ενώ για τις πυρόπληκτες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας το κριτήριο αυτό δεν θα ισχύσει σε καμία κλάση. Εξαιρούνται επίσης από την τεκμηρίωση της παραγωγικής δραστηριότητας βάσει κύκλου εργασιών μεγαλύτερου ή ίσου των 2.000 ευρώ οι νεοεισερχόμενοι κτηνοτρόφοι ΕΑΕ έτους 2021.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη