Τρίτη 7 Μαΐου 2024

Ξεκινά ο αγωγός Φυσικού Αερίου για Σουφλί –Διδυμότειχο – Η Νίκη της Σαμοθράκης από τον πρωθυπουργό – «Γκιουλενιστές» στα σύνορα με Τουρκία

Νέα προσπάθεια εξαγωγής συναλλάγματος από την Τουρκία σταμάτησαν οι Βούλγαροι τελωνειακοί αφού εντόπισαν 235.900 ευρώ στο συνοριακό σημείο ελέγχου Kapitan Andreevo.

Τα χρήματα πιάστηκαν κατά τον έλεγχο ενός αυτοκινήτου με τουρκική εγγραφή. Το αυτοκίνητο έφτασε στο Αστυνομικό Τμήμα Kapitan Andreevo από την Τουρκία.

Ο οδηγός, Τούρκος πολίτης, ταξίδευε μόνος του.

Είπε στους τελωνειακούς υπαλλήλους ότι δεν εισήγαγε εμπορεύματα ή χρήματα για δήλωση.

Το αυτοκίνητο επιλέχθηκε για έλεγχο, στον οποίο δέσμες τραπεζογραμματίων σε ονομαστικές αξίες 500 και 100 ευρώ, συνολικά 235.900 ευρώ, βρέθηκαν στις τσέπες ενός σακακιού τοποθετημένα σε ειδική θήκη σε κρεμάστρα στο πίσω μέρος της καμπίνας.

Δεν σας το κρύβω πως ένοιωσα πολύ όμορφα όταν είδα τον πρωθυπουργό της χώρας ,να τιμά αεροπόρους δίνοντας τους το άγαλμα της Νίκης της Σαμοθράκης.

Η Νίκη της Σαμοθράκης αποκτά μία ακόμη μεγαλύτερη αίγλη και ελπίζουμε κάποια στιγμή να αρχίσει να ανοίγει μία συζήτηση για την επιστροφή της στο νησί.

Ποιος τιμήθηκε

Για άλλη μία χρονιά – και δεύτερη συνεχόμενη – ένας Έλληνας πιλότος ψηφίστηκε από τους συναδέλφους του πιλότους από τα συμμετέχοντα στην άσκηση κράτη-μέλη, ως ο κορυφαίος πιλότος του Σχολείου του και πιο συγκεκριμένα ως ο “Best Warrior”, δηλαδή ως ο «Καλύτερος Πολεμιστής» δηλαδή ο επικεφαλής που θα ήθελαν οι ίδιοι να τους οδηγήσει στη μάχη.

Πρόκειται για τον Σμηναγό (Ι) Α της ιστορικής 340 Μοίρας «Αλεπού» της 115 Πτέρυγας Μάχης από την Αεροπορική Βάση της Σούδας, ο οποίος έτσι προσθέτει άλλον έναν κρίκο στις πολυάριθμες διακρίσεις της Πολεμικής Αεροπορία!

Αυτή είναι η εικόνα για το πως γίνονται δημοτικά Συμβούλια σε γειτονικές χώρες κατά την περίοδο της πανδημίας.

Σε Δημοτικό θέατρο συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Κεσσάνης Τουρκίας, σε ίδιο χώρο συνεδριάζει και το αντίστοιχο στο Σβίλεγκραντ της Βουλγαρίας. Την ίδια ώρα στην χώρα μας συνεδριάζουν μέσο τηλεδιάσκεψης !!! για να φοράνε κάποιοι μόνο τα εσώρουχά τους…

Θέμα χρόνου είναι η έναρξη των εργασιών για την κατασκευή τμημάτων φυσικού αερίου στις πόλεις της περιφέρειας ΑΜΘ.

Ακόμη στην Περιφέρεια δρομολογείται και το έργο για το Fast Track αγωγό φυσικού αερίου στο Διδυμότειχο και το Σουφλί. Το Φεβρουάριο είχε πραγματοποιηθεί συνάντηση του Διευθύνοντα Σύμβουλου της ΔΕΔΑ, κ. Μάριου Τσάκα με τον Περιφερειάρχη Αν, Μακεδονίας-Θράκης, κ. Χρήστο Μέτιο.

Μία νέα συνάντηση για το εν λόγω έργο πραγματοποιήθηκε μεταξύ των δύο ανδρών την προηγούμενη εβδομάδα, όπου επιβεβαιώθηκε η επιθυμία για υλοποίηση του έργου εκ μέρους και των δύο πλευρών σύμφωνα με τις πηγές.

Η πρόταση της ΔΕΔΑ αφορά την κατασκευή ενός νέου αγωγού φυσικού αερίου μέσης πίεσης κατά μήκος του κάθετου άξονα του Έβρου, από την περιοχή των Κήπων μέχρι την Ορεστιάδα, προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στο φυσικό αέριο τα νοικοκυριά, οι επιχειρήσεις και οι βιομηχανίες στο Σουφλί και το Διδυμότειχο.

Τέσσερις πρώην Στρατιωτικοί της οργάνωσης Fetullah (FETÖ),προσπαθώντας να διαφύγουν στην Ελλάδα συνελήφθησαν στην Κεσσάνη.

Οι πρώην στρατιωτικοί αν αποδειχθεί ότι ανήκουν στην οργάνωση των «Γκιουλενιστών» κινδυνεύουν με βαριές ποινές.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email