Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Ξεκινούν οι εργασίες ανακαίνισης – επέκτασης του Κέντρου Υγείας Σαμοθράκης

Ένα νέο και πιο μεγάλο Κέντρο Υγείας θα αποκτήσει σε λίγους μήνες η Σαμοθράκη αφού πλέον έχει μπει στην τελική ευθεία η διαδικασία απομάκρυνσης όλων των υπηρεσιών από το χώρο.  

Μάλιστα σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Σαμοθράκης, την Πέμπτη 10 /3 /2022 θα πραγματοποιηθεί η μετακόμιση του Κέντρου Υγείας Χώρας στο νέο Ιατρείο Καμαριώτισσας, προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες ανακαίνισης -επέκτασης του κτιρίου της Χώρας. Μάλιστα ο Δήμος καλεί τους κατοίκους, όσοι μπορούν, να βοηθήσουν στην μετακόμιση!

Το νέο κτίριο του Κέντρου Υγείας στη Χώρα έχει προϋπολογισμό 674.920,75€ πλέον ΦΠΑ και με χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης 18 μήνες. Στις εργασίες περιλαμβάνονται ενδεικτικά: η κατεδάφιση κτηριακών  προσθηκών, της εξωτερικής σκάλας, και μέρος των εξωστών, η εναρμόνιση με τους ειδικούς όρους του οικισμού, η αντικατάσταση των κουφωμάτων. Παράλληλα του δρόμου που οδηγεί στην Παλαιάπολη, θα ανεγερθεί νέο κεραμοσκεπές διώροφο κτήριο με υπόγειο το οποίο θα φιλοξενήσει τους χώρους που είναι κατ΄ ελάχιστον απαραίτητοι για τη λειτουργία του κτιρίου ως Κέντρο Υγείας, ενώ στη θέση του καθαιρεθέντος χώρου θα ανεγερθεί νέο  διώροφο κεραμοσκεπές κτίριο. Στο νέο αυτό τμήμα και σε επαφή με το υφιστάμενο κτήριο θα χωροθετηθεί η νέα κεντρική είσοδος του κτηρίου με το κλιμακοστάσιο και  τον ανελκυστήρα.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη