Κυριακή 19 Μαΐου 2024

Ξετρέλαναν το κοινό τα «ντολμαδάκια» της Νίψας και απέσπασαν το βραβείο σε διαγωνισμό ποντιακής γαστρονομίας

Τον 6ο Διαγωνισμό Ποντιακής Γαστρονομίας, διοργάνωσε το απόγευμα του Σαββάτου 15 Ιουλίου στην Ροδόπη ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Παρακάθ’ κι Αροθυμίας» που πραγματοποιεί για την εορτή της Αγίας Μαρίνας.
Πρόκειται για μια προσπάθεια προβολής και ανάδειξης του διατροφικού πολιτισμού, της ιστορίας, της νοστιμιάς και της υγιεινής της Ποντιακής κουζίνας, μέσα από ένα διαγωνισμό μαγειρικής, με τη συνεργασία της Ένωσης Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας και τη συμμετοχή Ποντιακών Σωματείων από όλη την Ελλάδα.

Σε αυτόν το διαγωνισμό συμμετείχε μεταξύ των άλλων και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νίψας φημισμένος όχι μόνο για τα χορευτικά του αλλά και τις γαστρονομικές του επιδόσεις αφού τα μέλη του είναι γυναίκες, μόνιμοι κάτοικοι του χωριού της Νίψας που ξέρουν πολύ καλά την παραδοσιακή ποντιακή κουζίνα.
Τα μέλη του πολιτιστικού συλλόγου της Νίψας με την παρουσία τους στο διαγωνισμό κατάφεραν να αποσπάσουν το βραβείο κοινού παρουσιάζοντας ντολμαδάκια με μαύρα λάχανα και αμπελόφυλλα με ρύζι και πλιγούρι!

Αξίζει να σημειωθεί ότι το βραβείο του κέρδισαν ύστερα από ψηφοφορία που έγινε από το κοινό όπου ψήφισε σε ειδική κάλπη την συνταγή που ξεχωρίζαν ως καλύτερη.

Ο πολιτιστικός σύλλογος Νίψα να θυμίσουμε ότι είχε αποσπάσει και στο παρελθόν στον ίδιο διαγωνισμό το τρίτο βραβείο.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη