Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024

“ΟΙ ΑΓΡΙΑΝΕΣ” συνάντησαν τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως

Μια συνάντηση γεμάτη συγκίνηση και αμοιβαίο σεβασμό πραγματοποιήθηκε μεταξύ μιας αντιπροσωπείας μελών της εθελοντικής ομάδας και μελών του Δ.Σ. του MOTO CLUB ALEXANDROUPOLIS “ΟΙ ΑΓΡΙΑΝΕΣ”, με τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Άνθιμο, κατόπιν πρόσκλησης του ιδίου.

Ο Σεβασμιότατος, εκφράζοντας τις εγκάρδιες ευχαριστίες του για την ανιδιοτελή προσφορά τους κατά τη διάρκεια της Λιτανείας του Τιμίου Σταυρού, επεσήμανε την καταλυτική συμβολή τους στην ασφαλή διεξαγωγή της, ανέλυσε τις δυσκολίες που συνδέονται με την οργάνωση μιας τόσο σημαντικής εκδήλωσης και εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για την άψογη συνεργασία .

Με τη βαθιά του θεολογική γνώση, ταξίδεψε τους μοτοσικλετιστές με τον λόγο του στην ιστορία της Περιφοράς του Τιμίου Σταυρού στην Κωνσταντινούπολη και με ζωντανά παραδείγματα και τους μετέδωσε το βάθος της παράδοσης και της πίστης που συνδέεται με αυτό το ιερό γεγονός.

Τους προσκάλεσε σε μια συναρπαστική εξερεύνηση της ονομασίας της Αγίας Σοφίας, συνδέοντάς την με έννοιες όπως η Ειρήνη (Αγία Ειρήνη: Ο πρώτος και αρχαιότερος ναός της Κωνσταντινούπολης, που βρίσκεται ανάμεσα στην Αγία Σοφία και το παλάτι Τοπ Καπί) και η Δύναμη (Η Αγία Δύναμη ήταν μια άλλη σημαντική εκκλησία της Κωνσταντινούπολης, αφιερωμένη στην ισχύ του Θεού. Δυστυχώς, λίγα στοιχεία έχουν διασωθεί για αυτήν, καθώς έχει καταστραφεί).Επεσήμανε πως αυτή η σύνδεση δεν είναι τυχαία, αλλά μας υπενθυμίζει ότι ο Χριστός είναι η ενσάρκωση της Σοφίας του Θεού, η πηγή της αληθινής Ειρήνης και η έκφραση της παντοΔυναμίας Του.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τα μέλη της αντιπροσωπείας έλαβαν την ευλογία και τις ευχές του για πολλά και ασφαλή χιλιόμετρα, τις οποίες θα μεταφέρουν και στους υπόλοιπους μοτοσικλετιστές του Συλλόγου.

Επιπλέον, ο Μητροπολίτης τούς ανακοίνωσε με χαρά ότι θα έχουν την τιμή να συνοδεύουνε τη Λιτανεία κάθε χρόνο, την ίδια ημερομηνία (31/7), ενώ θα αναλάβουν και τη μεταφορά του Αγίου Φωτός από το αεροδρόμιο προς τη Μητρόπολη.

Από την πλευρά τους οι ΑΓΡΙΑΝΕΣ, δεσμευτήκανε να συνεργαστούν ακόμη στενότερα με την Εκκλησία και να συμμετέχουν ενεργά σε δράσεις με ανθρωπιστικό και κοινωνικό πρόσημο.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη