Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024

Οι ανάγκες για αίμα δεν πάνε …διακοπές! – Έκκληση του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αλεξανδρούπολης για προσφορά αίματος

Το καλοκαίρι οι ανάγκες για αίμα παραμένουν. Στην χώρα μας κάθε καλοκαίρι παρουσιάζεται σοβαρή έλλειψη μονάδων αίματος. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την μείωση των αποθεμάτων σε κρίσιμα επίπεδα και την ταλαιπωρία ιδιαίτερα των ατόμων με μεσογειακή αναιμία οι οποίοι δεν βρίσκουν στο ραντεβού που έχουν κάθε δεκαπέντε ημέρες τις απαραίτητες μονάδες αίματος που χρειάζονται. Αναγκάζονται να επανέλθουν για να μεταγγιστούν,  θέτοντας τον εαυτό τους σε ταλαιπωρία, ανατροπή των προγραμμάτων εργασίας, της οικογενείας, των διακοπών κ.α.

Παρακαλούνται οι συμπολίτες μας πριν φύγουν για διακοπές να επισκεφτούν την αιμοδοσία στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης καθημερινά πριν Σαββάτου 8:30 με 14:30, Τετάρτη, Σάββατο, Κυριακή και αργίες τα απογεύματα 17:30 με 20:30 και κάθε Σάββατο πρωί στο Νομαρχείο απέναντι από τον Φάρο 8:30 με 13:30 προσφέροντας αίμα για τον άγνωστο πάσχοντα.

Το αίμα που δίνουμε είναι μία προσφορά στην κοινωνία μας, στην διάθεση όλων όταν το έχουμε ανάγκη.

Την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024 η κινητή μονάδα αιμοληψιών «Η αγάπη πάει παντού» θα βρίσκεται στην πλατεία της Ορεστιάδας   από τις 9:00 μέχρι τις 13:30 σε συνεργασία με τον σύλλογο αιμοδοτών Ορεστιάδας. 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη