Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Οι αποφάσεις της κυβέρνησης για την λειτουργία της αγοράς την περίοδο των εορτών

Γιορτές με κλειστά τα εμπορικά καταστήματα, όπως είχε εμμέσως πλην σαφώς προεξαγγελθεί, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πριν λίγο στην διάρκεια συνέντευξης τύπου. Ο Στέλιος Πέτσας ανέφερε χαρακτηριστικά πως η κατάσταση στα νοσοκομεία «παραμένει κρίσιμη» ενώ αναφέρθηκε στα μεγάλα ποσοστά πληρότητας των ΜΕΘ σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, τόνισε ότι «τα κρούσματα δεν πέφτουν και δεν αποσυμφορούνται τα νοσοκομεία με ευθύνη όλων μας». 

«Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε επανεκκίνηση του λιανεμπορίου» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συμπληρώνοντας πως οι εικόνες συνωστισμού στην Αγγλία τρόμαξαν κυβέρνηση και λοιμωξιολόγους.

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι τα εξής: 

1. Διατήρηση αναστολής λειτουργίας λιανεμπορίου σε όλη την επικράτεια. Από την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου μέχρι 7 Ιανουαρίου οι πελάτες θα μπορούν να εξυπηρετηθούν μόνο με την μέθοδο του click away (μετάβαση του πελάτη στα καταστήματα για την παραλαβή της παραγγελίας του).
2. Άνοιγμα κομμωτηρίων από τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου με ωράριο 7 το πρωί με 9 το βράδυ και αποκλειστικά με ραντεβού για να αποφευχθεί ο συνωστισμός. 
3. Άνοιγμα βιβλιοπωλείων και ΚΤΕΟ από 14 Δεκεμβρίου. 
4. Άνοιγμα εκκλησιών, ανήμερα Χριστούγεννα και Φώτα με όριο τα 9 άτομα και 25 άτομα σε μητροπολιτικούς ναούς. Την ευθύνη για την τήρηση των μέτρων έχουν οι Μητροπόλεις. Δεν θα πραγματοποιηθεί αγιασμός υδάτων σε όλη την επικράτεια σε ανοιχτούς υπαίθριους χώρους.
5. Απαγόρευση μετακίνησης Κυριακή 13 Δεκεμβρίου μέχρι 7 Ιανουαρίου 2021 από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί. Διατηρούνται τα SMS. Για κομμωτήρια, βιβλιοπωλεία και click away ο αριθμός 2. 

«Ας δείξουμε αυτοσυγκράτηση και σεβασμό. Πλησιάζουμε τη μέρα του εμβολιασμού και την αντίστροφη μέτρηση για τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα. Προετοιμάζεται εθνική εκστρατεία εμβολιασμού» τόνισε ο Στέλιος Πέτσας. 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη