Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

“Οι Γαμπροί της Ευτυχίας” από την Ορεστιάδα ταξιδεύουν στη Θεσσαλονίκη

Η Θεσσαλονίκη είναι ο επόμενος – και τελευταίος “εκτός έδρας” – σταθμός της παράστασης “Οι Γαμπροί της Ευτυχίας” τωνΤσιφόρου-Βασιλειάδη, από το Θεατρικού Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ. Η παράσταση προσκλήθηκε να παρουσιαστεί εκτός συναγωνισμού στην τελετή λήξης του 2ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Θερμαϊκού, που πραγματοποιείται από τις 26 Οκτωβρίου έως και τις 2 Νοεμβρίου 2022, στο “Αμφιθέατρο ΚΑΠΠΑ 2000”, Παραλία Περαίας, Δήμος Θερμαϊκού, με ώρα έναρξης 20:00 και είσοδο ελεύθερη. Πρόκειται για μία συνδιοργάνωση της Θεατρικής Ομάδας «Φύρδην Μίγδην» Συλλόγου Προσφύγων Ανατολικής Θράκης Αγίας Τριάδας, του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ – Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Θερμαϊκού και του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης – Thessaloniki Travel. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα της τελετής λήξης περιλαμβάνει:

Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου – 20:00

– Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ με το έργο «Οι Γαμπροί της Ευτυχίας» των Νίκου Τσιφόρου & Πολύβιου Βασιλειάδη, σε σκηνοθεσία Άκη Τσονίδη (εκτός συναγωνισμού)

– Αφιέρωμα στο ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΙΑΤΑ

– Μουσικό δρώμενο με ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ του Εθελοντικού Συμβουλευτικού Σταθμού Ενημέρωσης και Υποστήριξης Εφήβων και των Οικογενειών τους

– ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ

Οι Γαμπροί της Ευτυχίας” ολοκλήρωσαν την καλοκαιρινή περιοδεία τους σε εξωτερικούς χώρους και στο Φεστιβάλ της Ορεστιάδας, συνέχισαν την πορεία τους με παραστάσεις “εκτός έδρας” (Διδυμότειχο 9/10, Αλεξανδρούπολη για το Σύλλογο Καρκινοπαθών και Φίλων Ν. Έβρου ΣυνεχίΖΩ 16/10, Θεσσαλονίκη 2/11), και θα επιστρέψουν στο “σπίτι” τους, στο Θέατρο ΔΙΟΝΥΣΟΣ για παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή, από τις 12 Νοεμβρίου μέχρι το τέλος του έτους.

Η Ταυτότητα της Παράστασης

Οι Γαμπροί της Ευτυχίας”, Νίκου Τσιφόρου & Πολύβιου Βασιλειάδη

Ένας… κρεατέμπορας, ο Βαγγέλης, πασχίζει να παντρέψει τη γεροντοκόρη και ιδιότροπη αδελφή του Ευτυχία με το συνεργάτη του Κλεομένη, ώστε να μπορέσει κι αυτός με τη σειρά του, επιτέλους, να πάρει τη Λίνα, με την οποία είναι αρραβωνιασμένος οκτώ ολόκληρα χρόνια. Η αθώα ανιψιά Γιούλα γοητεύει τον Κλεομένη, η μοδιστρούλα Σόφη περιμένει το γάμο που της έταξε ο Κούλης, ο Χαρίλαος τραγουδάει “πρωίαν σε είδα” ξαναβρίσκοντας το νεανικό του έρωτα και η τουρίστρια Ζιζή απολαμβάνει τις διακοπές της στην Ύδρα… Μια ιστορία που έρχεται από μια άλλη Ελλάδα νοσταλγική, με άλλες αξίες και ήθη. Πρόκειται για το θεατρικό έργο στο οποίο βασίστηκε αργότερα το σενάριο της ομώνυμης ταινίας με σπουδαίους πρωταγωνιστές, η οποία σημείωσε τεράστια επιτυχία στην εποχή της.

Σκηνοθεσία, μουσική επιμέλεια: Άκης Τσονίδης
Σκηνικά, επιμέλεια κοστουμιών: Νίκος Πατούνας
Κοστούμια: η Θεατρική Ομάδα
Βοηθός Σκηνοθέτη: Φωτεινή Κασαπίδη

Παίζουν:

Αρχοντούδη Σούλα – Λίνα
Βροχίδης Ιορδάνης – Χαρίλαος
Καρλιώτη Αργυρώ – Ευτυχία
Μιχαηλίδης Στάθης – Κούλης
Παπαδημητρίου Χρύσα – Γιούλα
Πατούνας Νίκος – Κλεομένης
Τσολακίδου Ξένη – Σόφη, Ζιζή
και ο Άκης Τσονίδης –  Βαγγέλης

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email