Σάββατο 6 Ιουλίου 2024

Οι διαρροές και τα σπασίματα στο δίκτυο ύδρευσης προκάλεσαν «πλημμύρα» εκνευρισμού στη λογοδοσία του δήμου Διδυμοτείχου…

Ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του και την έντονη αγανάκτηση του, με την τοποθέτηση της αντιπολίτευσης για τα προβλήματα που διαχρονικά παρουσιάζονται στην υδροδότηση του δήμου και των οικισμών, απαντώντας και μάλιστα με πολύ σκληρή «γλώσσα». 

Η λογοδοσία του δήμου Διδυμοτείχου αυτήν την φορά διεξήχθη σε κλίμα εκρηκτικό, με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου να αναγκάζεται να προχωρήσει σε διακοπή, ώστε να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να επανέλθει η τάξη.

Το ζήτημα της υδροδότησης πάντα προκαλεί εντάσεις και σφοδρές αντιπαραθέσεις ανάμεσα στην εκάστοτε δημοτική αρχή με την όποια αντιπολίτευση. Το ίδιο έγινε και αυτήν την φορά με τον δήμαρχο να εξεγείρεται, ειδικά όταν η συζήτηση έφτασε στο ζήτημα της τιμολόγησης, τόσο για το αποχετευτικό όσο και για το βιολογικό, εξηγώντας τι ίσχυε και τι θα γίνει από εδώ και έπειτα με τις χρεώσεις, κατηγορώντας παράλληλα, την παράταξη Τοκαμάνη για παραπληροφόρηση λέγοντας πως τίποτα απ΄ όσα υποστηρίζει δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Στο θέμα του νερού και των πολλών προβλημάτων που παρουσιάζονται και που προκαλούν δικαίως την αγανάκτηση δημοτών και επισκεπτών, ο δήμαρχος έκανε αρχικά μια αναδρομή στο παρελθόν, αναλύοντας τι έγινε επί δημαρχίας Παπατσαρούχα και τι επί δημαρχίας Τοκαμάνη με δύο σημαντικά έργα που υλοποιήθηκαν, αλλά που ο τρόπος με τον οποίο κατασκευάστηκαν οι δυο μεγάλοι αγωγοί, δεν ήταν ο ενδεδειγμένος με αποτέλεσμα όλα αυτά τα χρόνια να εμφανίζονται συνεχώς βλάβες, θραύσεις και διαρροές.

Ο κύριος Χατζηγιάννογλου εξήγησε, πως θέμα επάρκειας του νερού δεν τίθεται, αλλά το πρόβλημα έχει να κάνει με το δίκτυο και τους αγωγούς, τονίζοντας πως από το 2019 που ανέλαβε, έβαλε μπρος να διορθώσει κάποια τμήματα, στα οποία υπάρχει αυτή η δυνατότητα, διότι όλοι γνωρίζουν, πως δεν μπορεί να ξανά χρηματοδοτηθεί ένα έργο το οποίο έχει ήδη χρηματοδοτηθεί.

Ωστόσο, καταβάλλονται προσπάθειες, όπως είπε, μέσα από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και την τηλεμετρία να συμμαζευτεί η κατάσταση, με τις διαδικασίες όμως να είναι συγκεκριμένες και ιδιαίτερα χρονοβόρες, προσθέτοντας πως τα συνεργεία της ΔΕΥΑΔ είναι κάθε μέρα έξω για διαρροές και σπασίματα με κυρίαρχη στόχευση να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα μιας 20ετιας.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη