Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Οι επαγγελματίες καλούν πελάτες – καταναλωτές να συμμορφωθούν με την υποχρέωση χρήσης μάσκας

Μετά και την χθεσινή ανακοίνωση από πλευράς του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά περί επέκτασης της χρήσης μάσκας από σήμερα σχεδόν σε όλους τους κλειστούς χώρους, ως μέτρο μη εξάπλωσης του κορωνοϊού, οι επαγγελματίες, από την μεριά τους και αυτοί, καλούν το καταναλωτικό κοινό να σεβαστεί και να συμμορφωθεί με το μέτρο.

Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος εξέδωσε ανακοίνωση η οποία αναφέρει τα εξής:

«Σύμφωνα με την σημερινή ενημέρωση από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης κρίσεων κο Ν. Χαρδαλιά, από αύριο 29 Ιουλίου, επεκτείνεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας για τους καταναλωτές στα αρτοποιεία. Παραμένουν τα μέτρα σχετικά με την τήρηση αποστάσεων και τα άτομα που μπορούν να επισκέπτονται το κατάστημα ανάλογα με τα τ.μ. του.

Τονίστηκε επιπλέον η τήρηση των κανόνων υγιεινής και η αποφυγή συναθροίσεων».                                              

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η ανακοίνωση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου:

«Κατόπιν των ανακοινώσεων του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκου Χαρδαλιά περί υποχρεωτικής χρήσης μάσκας από αύριο, τόσο από τους εργαζόμενους, όσο από το συναλλασσόμενο κοινό και τους πελάτες στα καταστήματα λιανικής πώλησης, επικοινωνήσαμε με τον κ. Υφυπουργό, ο οποίος διευκρίνισε ότι το μέτρο αυτό εφαρμόζεται και στα φαρμακεία.

Συνεπώς, από αύριο είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας στα φαρμακεία, τόσο για τους φαρμακοποιούς και τους εργαζόμενους στα φαρμακεία, όσο και για τους πολίτες που προσέρχονται στον χώρο.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις ανωτέρω ανακοινώσεις, η μη χρήση μάσκας όπου θα είναι από αύριο υποχρεωτική, συνεπάγεται πρόστιμο 150,00 Ευρώ.

Είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση».

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email