Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Οι επόμενες εκλογές στις 25 Ιουνίου 

Στις 25 Ιουνίου θα διεξαχθούν όπως όλα δείχνουν οι επόμενες εκλογές, όπως συμφωνήθηκε σήμερα (22.05.2023) μετά και από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κι ενώ επί της ουσίας ουδείς από τους πολιτικούς αρχηγούς δεν επιθυμεί να χρησιμοποιήσει διερευνητική εντολή. 

Οι διαδικασίες τρέχουν με γοργούς ρυθμούς όσον αφορά στις διαδικασίες που θα οδηγήσουν στον ορισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης και της προκήρυξης νέων εκλογών για τις 25 Ιουνίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των διερευνητικών εντολών και τον ορισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα τροποποιηθεί το Προεδρικό Διάταγμα για την ορκωμοσία της Βουλής που προέκυψε από τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Θα αλλάξει επί της ουσίας η ημερομηνία της ορκωμοσίας που είναι η 1η Ιουνίου. Η ορκωμοσία της νέας Βουλής αλλά και η εκλογή προέδρου θα γίνουν με διαδικασίες fast track όχι εντός τριημέρου αλλά επί της ουσίας την ίδια ημέρα. Στις 29 Μαΐου θα διαλυθεί η Βουλή και θα προκηρυχθούν εκλογές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τηλεφώνησε και στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη. Όπως αναφέρει η Χαριλάου Τρικούπη, πριν λίγο ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη, στο πλαίσιο της διερευνητικής του εντολής.

Κατά πληροφορίες ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τον κ. Ανδρουλάκη για την πρόθεση του να επιστρέψει το απόγευμα τη διερευνητική εντολή και να διεξαχθούν οι εθνικές εκλογές στις 25 Ιουνίου.

ΠΗΓΗ: newsit.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη