Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024

Οι «Ιστορίες Καλοσύνης» του Οσκαρικού Γιώργου Λάνθιμου στον Φλοίσβο

Την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024 και μέχρι την Κυριακή 30 Ιουνίου 2024 θα προβληθεί στον θερινό δημοτικό κινηματογράφο ΦΛΟΙΣΒΟΣ η νέα ταινία του Οσκαρικού Γιώργου Λάνθιμου “ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΚΑΛΟΣΥΝΗΣ” – “KIND OF KINDNESS” στις 22:00.

Η προηγούμενη ταινία του Γιώργου Λάνθιμου “Poor Things” κατάφερε να κερδίσει όχι ένα, όχι δύο, αλλά τέσσερα βραβεία! μεταξύ των οποίων τα βραβεία ήταν στις κατηγορίες “Α’ Γυναικείου Ρόλου” στην Έμα Στόουν για την ερμηνεία της, όσκαρ για τα καλύτερα κοστούμια, για την καλύτερη σκηνογραφία και τέλος για το καλύτερο make Up/μαλλιά.

 Ο Λάνθιμος επιστρέφει στον παλιό, απόλυτα weird εαυτό του με τις «Ιστορίες Καλοσύνης» που είναι τρεις και στην πρώτη, που λειτουργεί ως έναυσμα και σημείο αναφοράς για τις υπόλοιπες, ο αυταρχικός Γουίλεμ Νταφόου χρησιμοποιεί τον Τζέσι Πλέμονς ως φερέφωνο με επιτυχία, ώσπου του ζητά να τρακάρει με δύναμη ένα πρόθυμο θύμα (Γιώργος Στεφανάκος, σε ρόλο σύντομο αλλά αποφασιστικής σημασίας).

Ο Πλέμονς κλονίζεται και το «αφεντικό» τον απορρίπτει. Η ζωή του αδειάζει και ο πραγματικός του χαρακτήρας, χάρτινος και έωλος, έρχεται να φωτίσει την εξάρτηση που δεν αναγνώριζε ως τώρα. Γνωρίζοντας την Έμα Στόουν, αντιλαμβάνεται πως ίσως δεν είναι τόσο μόνος στο παιχνίδι των διαταγών.

Στη δεύτερη, ο Πλέμονς είναι αστυνομικός που επιδεικνύει ολοένα και πυκνότερα μια ασυνήθιστη συμπεριφορά, παρακινδυνευμένη και αψυχολόγητη. Η εξαφανισμένη σύζυγός του βρίσκεται σαν από θαύμα σε μια παραλία και εκείνος δεν την αναγνωρίζει, πιστεύοντας ακράδαντα πως είναι μια άλλη, που έχει πάρει τη θέση της. Οι αδιανόητες απαιτήσεις του, που γίνονται δεκτές με αυτοθυσία, τον κλονίζουν αντί να τον καθησυχάζουν, και η νοσηλεία του περιπλέκει την κατάσταση αντί να την εξομαλύνει.

Και στην τρίτη, η Στόουν έχει εγκαταλείψει τον άνδρα της (Τζο Άλγουιν) και τη μικρή της κόρη, και ανήκει πλέον, παρέα με τον μειλίχιο Πλέμονς, σε μια αίρεση στην οποία ο Νταφόου είναι ηγέτης, η Χονγκ Τσάου η επίσημη σύζυγος σε μια στρατιά από παλλακίδες, και η μέθοδος εξαγνισμού προϋποθέτει σεξ μόνο εντός της κοινότητας – οτιδήποτε άλλο μολύνει σε βαθμό αποκλεισμού από το καλτ στρατόπεδο.Στο μεταξύ, η γκαζιάρα (καθόλου τυχαίο) Στόουν κυριεύεται από τη βαθιά επιθυμία της να βρει μια συγκεκριμένη κοπέλα που έχει δει στο όνειρό της, και που θα έχει το χάρισμα να δώσει ζωή σε έναν νεκρό άνδρα. Θα είναι η Χάντερ Σέιφερ η εκλεκτή ή η Μάργκαρετ Κουόλι;

 Μ. Βρετανία, Ιρλανδία, 2024, Εγχρωμο

  •  Σκηνοθεσία: Γιώργος Λάνθιμος
  •  Σενάριο: Γιώργος Λάνθιμος, Ευθύμης Φιλίππου
  •  Πρωταγωνιστούν: Εμα Στόουν, Τζέσι Πλέμονς, Γουίλεμ Νταφόε, Μάργκαρετ Κουόλι, Χονγκ Τσάου, Τζο Αλγουιν, Μαμούντου Ατι, Χάντερ Σέιφερ
  • Γλώσσα: Αγγλικά
  •  Διάρκεια : 144΄
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη