Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Οι καιροί απαιτούν περισσότερο από ποτέ στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας

Αφορμή αυτού του άρθρου αποτέλεσε το άκουσμα της είδησης ότι γνωστό πολυκατάστημα που δραστηριοποιείται πανελλαδικά ανέστειλε την λειτουργία του διαδικτυακού του καταστήματος με χιλιάδες παραγγελίες να μένουν ανεκτέλεστες και «στον αέρα».

Οι δύσκολοι καιροί που βιώνει η επιχειρηματικότητα και το λιανεμπόριο σε πανελλαδικό επίπεδο λόγω του αναγκαστικού κλεισίματος ως μέτρο αποτροπής διάδοσης του κορωνοϊού επιτάσσει περισσότερο από ποτέ την στήριξη της τοπικής αγοράς από τους καταναλωτές προκειμένου να ανταπεξέλθουν από αυτή την πρωτόγνωρη κρίση, την δεύτερη σε διάστημα μιας δεκαετίας.

Η πανδημία έφερε στο προσκήνιο νέες συνήθειες και απ’ ότι φαίνεται αλλάζει σε μεγάλο βαθμό το εμπόριο και τις μέχρι πρόσφατα πρακτικές του. Η τάση που ανήλθε από τα δύο lockdown είναι η άνοδος των πωλήσεων στα διαδικτυακά καταστήματα, όπως και επίσης μια αυξητική τάση στην δημιουργία ολοένα και περισσότερων διαδικτυακών καταστημάτων.

Αυτή τη νέα τάση ακολούθησε και πληθώρα τοπικών επιχειρήσεων, οι οποίες είτε δημιούργησαν είτε αναβάθμισαν το ήδη υπάρχον διαδικτυακό τους κατάστημα προκειμένου να συμβαδίζουν με τα σημεία και τις επιταγές των καιρών της πανδημίας.

Εμείς από την θέση μας ενθαρρύνουμε τους αναγνώστες – καταναλωτές ενόψει Black Friday και γιορτών Χριστουγέννων – εφόσον και με ποιον τρόπο ξανανοίξει η αγορά – να επαναπροσδιορίσουν τις αγοραστικές προτεραιότητες και να στηρίξουν στο μέτρο του δυνατού τα τοπικά καταστήματα γιατί το όφελος από μια τέτοια κίνηση επιστρέφει στην κοινωνία μας.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη