Τρίτη 7 Μαΐου 2024

Οι καραμπόλες Γεροντόπουλου, τα χάλια στους δρόμους και η άγνοια για το φυσικό αέριο

Οι καραμπόλες Γεροντόπουλου…

Μπορεί να έχει αναστείλει τις πολιτικές του κινήσεις ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής Έβρου Άκης Γεροντόπουλος δεν παύει όμως να είναι ένας καλός «παίκτης» στην περιοχή. Ξέρει από καραμπόλες και σπόνδες , αλλά προς το παρόν απολαμβάνει στιγμές που του είχαν λείψει κατά την 35χρονη θητεία του στην πολιτική.

Διαβάζουμε και διαβάζουμε για έργα που εκτελούνται, για εκ. ευρώ που δαπανούνται για εργασίες επισκευής κυρίως δρόμων, αλλά πουθενά δεν διαβάζουμε για αυτόν τον «δρόμο της ντροπής» που περνάει μέσα από τον Απαλό.

Πόσο ακόμη θα παραμένει σε αυτό το χάλι και το σχολιάζουν αρνητικά όλοι αυτοί που έρχονται από το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης κινούμενοι προς την Αλεξανδρούπολη ή στην Εγνατία οδό;

Τελικά θα ξεκαθαρίσει ποιος έχει την ευθύνη, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης ή η Περιφέρεια;

Διαβάζουμε ότι ξεκινάν τα έργα του δικτύου φυσικού αερίου σε Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή.

Περιμένουμε ακόμη να πληροφορηθούμε σε ποιους δρόμους θα σκάψουν τα συνεργεία για να περάσουν το δίκτυο και ποιοι θα μπορέσουν από τώρα να κάνουν τους υπολογισμούς τους για το πως θα το υποδεχθούν, στις επιχειρήσεις τους ή στα σπίτια τους.

Ποιος μπορεί να μας ενημερώσει;

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο Διδυμοτείχου, αποφασίσθηκε το ξήλωμα όλων των φωτεινών γιρλαντών που βρίσκονται στα χωριά του Διδυμοτείχου.

Αφορμή για αυτήν την απόφαση πάρθηκε από την άσχημη κατάσταση που βρίσκονται οι δοκοί στήριξης, η κακή κατάσταση των ίδιων των φωτιστικών αλλά και οι παράνομες ηλεκτρικές τους συνδέσεις.

Επίσης σε Ευγενικό, Ελαφοχώρι και Χιονάδες μεγάλα οχήματα παρέσυραν τις γιρλάντες και από τύχη δεν σημειώθηκε κάποιο ατύχημα.

Σκοτάδι λοιπόν στα χωριά του Δήμου με την ευχή να γίνουν μελέτες για την σωστή τοποθέτηση νέων, γιατί το κοινόχρηστο φως σε κάθε χωριό είναι ζωή για όσους απέμειναν να ζουν εκεί.

Μια και μιλάμε για φως, πολλά είναι τα παράπονα από πολίτες που κατοικούν στον Έβρο και μετακινούνται τις βραδινές ώρες για την κατάσταση που επικρατεί με τον φωτισμό στον κάθετο άξονα , έξω από πόλεις του Νομού.

Χαλασμένα φώτα, κάποια καίνε σαν κεριά και αλλού δεν υπάρχει τίποτα παρά μόνο κολώνες.

Το παράξενο είναι ότι λίγα χιλιόμετρα μετά, σε χωριά με ελάχιστους κατοίκους η κατάσταση είναι κατά πολύ καλύτερη και στον ίδιο οδικό άξονα τα φώτα καίνε όλα.

Ξέρετε γιατί;

Γιατί πρόσφατα ολοκληρώθηκαν οι κόμβοι και δεν χρειάσθηκε ακόμη να βρεθεί ποιος είναι υπεύθυνος για την συντήρησή τους… όπως συμβαίνει στα παλαιότερα!!!

Οι Δήμαρχοι ας αρχίσουν να χτυπάνε τις πόρτες των αρμοδίων.

  • Ευχαριστώ για την φιλοξενία της στήλης το focustonevro.gr

Ο Ακρίτας

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email