Κυριακή 12 Μαΐου 2024

Οι «Καρυδιές» της Σαμοθράκης στη λίστα των Ελληνικών Βραβείων Κουζίνας 2021

Η ταβέρνα «Καρυδιές» της Σαμοθράκης βρίσκεται για δεύτερη συνεχή χρονιά στη λίστα με τα καλύτερα εστιατόρια της χώρας, και έκανε γνωστό το νησί στα Ελληνικά Βραβεία Κουζίνας 2021.

Σε ένα καταπράσινο περιβάλλον στην Άνω Μεριά Σαμοθράκης, στη λουλουδάτη αυλή με τις καρυδιές, η οικογένεια Αγγελώνια φιλεύει τους καλεσμένους της κατσίκι μαγειρεμένο με «χίλιους τρόπους», τυριά παραγωγής της και παραδοσιακές λιχουδιές από τον ξυλόφουρνο και όχι μόνο. Τα κατσίκια από το οικογενειακό κοπάδι και τα λαχανικά από το μποστάνι τους συμβάλλουν σε μια απολαυστική γευστική εικόνα.

Στην είσοδο της πόρτας υπάρχει η σφραγίδα και το βραβείο της Ελληνικής κουζίνας για το 2019, από το Αθηνόραμα, αφού και πέρσι οι «Καρυδιές» έκαναν αισθητή την παρουσία τους στα βραβεία.

Το Varoulko Seaside, του Λευτέρη Λαζάρου, βραβεύτηκε για άλλη μία χρονιά ως το καλύτερο εστιατόριο Ελληνικής Κουζίνας.

Την Τετάρτη 14 Ιουλίου, κατά την διάρκεια της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας για το 2021 από το Αθηνόραμα, στο ξενοδοχείο Makedonia Palace της Θεσσαλονίκης, απονεμήθηκαν συνολικά 49 βραβεία σε εστιατόρια όλης της Ελλάδας, από την Κρήτη και την Κω έως το Αμύνταιο και τη Σαμοθράκη, τα οποία συγκέντρωσαν – από την γευσιγνωστική επιτροπή του Αθηνοράματος και του Alpha Guide – βαθμολογία από 14/20 και πάνω.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη