Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Οι κορυφαίοι προορισμοί που αναζητούν διαδικτυακά οι τουρίστες από και προς την Ελλάδα

Mε την εισερχόμενη κίνηση από το εξωτερικό στο επτάμηνο του 2021 να είναι λίγο κάτω από το ψυχολογικό όριο των 4 εκατομμυρίων, με πάνω από 2 εκατομμύρια αφίξεις μόνο για τον Ιούλιο, επανέρχεται η συγκρατημένη αισιοδοξία για μια καλύτερη χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό και την επίτευξη του στόχου 50%-60% της χρονιάς-ρεκόρ όλων των εποχών που ήταν το 2019.

Επί του παρόντος, λοιπόν, βλέπουμε μια καλή -τουριστικά- εικόνα του Ιουλίου και εντός των στόχων που είχαν τεθεί σε Αθήνα και νησιά για αφίξεις και κρατήσεις. Με βάση τις φόρμες εντοπισμού επιβατών PLF, οι αφίξεις από το εξωτερικό (αεροπορικά, ακτοπλοϊκά εισιτήρια και οδικές αφίξεις) σημείωσαν άνοδο κατά 45,4% σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2020, με πάνω από 2 εκατ. φέτος σε σύγκριση με το 1,34 εκατομμύριο αφίξεων τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι. Νούμερο ενθαρρυντικό εν μέσω πανδημίας, έστω κι αν υπολείπεται έναντι του ρεκόρ των 3,7 εκατομμυρίων διεθνών αφίξεων του Ιουλίου του 2019. Eπιπλέον, στα θετικά για τον φετινό Ιούλιο και σε αντίθεση με πέρυσι, έχουν ανοίξει και τα 10.000 ξενοδοχεία ανά την Ελλάδα, με τη μέση πληρότητα, ανάλογα με τον προορισμό, να έχει φτάσει προοδευτικά έως το τέλος του μήνα στο 60%-85% πανελλαδικά, πέραν φυσικά και των υψηλών ποσοστών, αγγίζοντας ακόμη και το 90% που καταγράφεται στα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης τύπου Airbnb.

Οι αναζητήσεις στην Google

Μια ενδιαφέρουσα εικόνα για τις προτιμήσεις των ταξιδιωτών όσον αφορά στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής δίνουν τα στοιχεία από την Google σε σχέση με τις αναζητήσεις από το διεθνές κοινό που πραγματοποιήθηκαν μέσα στον Ιούλιο για ταξίδια στη χώρα μας. Από την 1η έως τις 23 Ιουλίου και ως προς τις αναζητήσεις από το εξωτερικό για διαμονή σε ελληνικούς προορισμούς, στην κορυφή παραμένουν (όπως και το προηγούμενο διάστημα) σταθερά η Κως, η Ρόδος και το Ηράκλειο, ενώ ακολουθούν Σαντορίνη, Χαλκιδική, Αθήνα, Μύκονος, Κέρκυρα, Χανιά και Ζάκυνθος που συμπληρώνουν τη δεκάδα.

Με βάση τον όγκο των αναζητήσεων στην Google, στο top 3 είναι οι δύο μεγαλύτερες αγορές εισερχόμενου τουρισμού για την Ελλάδα, δηλαδή η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, και ακολουθεί η Γαλλία, όπου φέτος η χώρα μας είναι Νο1 προορισμός εξωτερικού, σύμφωνα με όλα τα στοιχεία, συνεχίζοντας να κεφαλαιοποιεί την καλή της φήμη από την περυσινή χρονιά. Ακολουθεί η Πολωνία, ενώ Ολλανδία και Ιταλία επίσης τοποθετούν ψηλά την Ελλάδα για το διάστημα από 1-23 Ιουλίου ως προς τις αναζητήσεις για διαμονή το επόμενο διάστημα. Στην 7η θέση των αναζητήσεων βρίσκεται η πολύ σημαντική, λόγω υψηλής δαπάνης αλλά και αφίξεων, αγορά των ΗΠΑ, ενώ τη δεκάδα συμπληρώνουν Βέλγοι, Ουκρανοί και Σέρβοι.

Τι αναζητούν οι Ελληνες στη χώρα τους; Για το διάστημα έως τις 23 Ιουλίου, πρώτη στις αναζητήσεις στα ταξίδια εσωτερικού είναι η Θεσσαλονίκη και ακολουθούν Χαλκιδική, Αθήνα, Νάξος, Λευκάδα, Χανιά, Ρόδος, Κως, Ηράκλειο και Κέρκυρα.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα ταξίδια εξωτερικού, οι Ελληνες, έστω κι αν είναι διστακτικοί, αναζητούν διαμονή στους κλασικούς προορισμούς για το επόμενο ταξίδι τους εκτός των τειχών, δηλαδή σε Ρώμη, Παρίσι και Λονδίνο. Ντουμπάι και Κωνσταντινούπολη συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα των αναζητήσεων για την περίοδο από την 1η έως τις 23 Ιουλίου για ταξίδια το επόμενο διάστημα, ενώ Αμστερνταμ, Βενετία, Βιέννη, Βαρκελώνη και Νέα Υόρκη συμπληρώνουν τη δεκάδα.

Πηγή: protothema.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη