Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης ζωντάνεψαν μνήμες από την Μικρασιατική καταστροφή (photo + video)

Μία όμορφη και παράλληλα συγκινητική βραδιά διοργάνωσε η διεύθυνση του Μουσικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης. Η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο των 100 χρονών από την μικρασιατική καταστροφή.

Ακούστηκαν σειρά ποντιακών και μικρασιατικών τραγουδιών και αφηγήσεις που προερχόταν από αποσπάσματα των βιβλίων «Κοινός λόγος, Έλλη Παπαδημητρίου» και «Έξοδος – Μαρτυρίες από Επαρχίες των Δυτικών Παραλίων της Μικράς Ασίας» του Κέντρου Μικρασιατικών Σπουδών. Στην εκδήλωση συμμετείχε η χορωδία της τρίτης λυκείου του μουσικού σχολείου.

Την εκδήλωση παρακολούθησε πλήθος κόσμου σε μία υπέροχη σχεδόν καλοκαιρινή βραδιά στον αύλειο χώρο της εκκλησίας του Αγίου Βασιλείου. Με τις αφηγήσεις από τις μαθήτριες της πρώτης λυκείου του μουσικού σχολείου και τις ερμηνείες των μουσικών της χορωδίας υπό την διεύθυνση της Ελένης Φανιουδάκη κατάφεραν να ζωντανέψουν τις μνήμες και τα βιώματα των ξεριζωμένων Ελλήνων 100 χρόνια πριν.

Την εκδήλωση προλόγισε διευθύντρια του μουσικού σχολείου κυρία Ελένη Κεμαλάκη με τους μαθητές της να μαγεύουν το κοινό, αποδεικνύοντας παράλληλα και την εκπαίδευση που τους παρέχεται όλα αυτά τα χρόνια στο μουσικό σχολείο.

Η εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά από το focustonevro.gr. Δείτε εδώ το πρώτο και το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email