Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Οι νέοι Πρόεδροι των Δημοτικών Συμβουλίων στους Δήμους του Έβρου

Δεν κύλησαν ομαλά όλες οι συνεδριάσεις για την εκλογή νέου Προεδρείου στους Δήμους του Έβρου. Στην Αλεξανδρούπολη η διαδικασία ήταν επεισοδιακή, ενώ στο Διδυμότειχο εκλέχθηκε Πρόεδρος από την αντιπολίτευση.

Αλεξανδρούπολη: Νέος πρόεδρος μετά από μια επεισοδιακή συνεδρίαση ο Γιώργος Καΐσας 

Ο Γιώργος Καΐσας εκλέχθηκε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης ο οποίος συγκέντρωσε τις λιγότερες ψήφους , μόλις 15, έναντι του Γιώργου Κυζιρίδη που αυτοπροτάθηκε και που συγκέντρωσε 20 ψήφους! Σύμφωνα με τον “Κλεισθένη” για τον υποψήφιο που προτείνει ο Δήμαρχος απαιτείται μόνο το 1/3 των ψήφων επί του συνόλου των δημοτικών συμβούλων. Αντιπρόεδρος εκλέχθηκε ο Γιάννης Βαταμίδης και Γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου εκλέχθηκε ο Επαμεινώνδας Κουρτίδης

Δήμος Σουφλίου : Επανεκλογή του νυν προέδρου κ. Μιχάλη Πιτιακούδη

Έγινε επανεκλογή του νυν Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Σουφλίου Μιχάλη Πιτιακούδη.  Επανεκλέχτηκε ο κ. Πιτιακούδης  με 12 ψήφους ενώ υπήρξαν και 10 λευκά ψηφοδέλτια. Αντιπρόεδρος εξελέγη ο Αλί Σαλίογλου και Γραμματέας ο Απόστολος Αρβανίτης.

Δήμος Διδυμοτείχου : Νέος πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Εμμανουηλίδης από την αντιπολίτευση

Την υποψηφιότητα για πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου στον Παρασκευά Τσολακίδη, πρότεινε ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου κ. Χατζηγιάννογλου. Αργότερα κατά τη διαδικασία υπήρξε και πρόταση από την παράταξη του κ. Παρασκευά Πατσουρίδη αυτή του κ. Δημήτρη Εμμανουηλίδη. Στην καταμέτρηση ο κ. Εμμανουηλίδης έλαβε 14 ψήφους και ο κ. Τσολακίδης 11, ενώ υπήρξε  κι ένα λευκό. Τελικά, και βάσει «Κλεισθένη» νέος πρόεδρος εκλέχθηκε ο κ. Εμμανουηλίδης. Αντιπρόεδρος εξελέγη ο Νίκος Τολίδης και Γραμματέας η Χρύσα Ζαφειροπούλου.

Δήμος Ορεστιάδας : Νέος Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Ορμανλίδης Χρήστος

Χωρίς εκπλήξεις έγινε η εκλογή νέου προέδρου στην Ορεστιάδα. Η απόφαση ήταν ομόφωνη στο πρόσωπο του κυρίου Ορμανλίδη Χρήστο. Αντιπρόεδρος εκλέχτηκε ο κ. Καλφόπουλος Γιώργος  και Γραμματέας Αναστάσιος Ροδινός.

Σαμοθράκη: Παραμένει Πρόεδρος η Σόνια Βασιλειάδου

Η Σόνια Βασιλειάδου επανεκλεχθηκε ομόφωνα στη θέση της Προέδρου του Συμβουλίου. Αντιπρόεδρος εξελέγη ο Παναγιώτης Παππάς και Γραμματέας ο Γιάννης Μπαλκανίκος.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη