Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Οι Πανελλήνιοι Χειμερινοί Αγώνες Κολύμβησης θα διεξαχθούν στην Αλεξανδρούπολη

Περισσότεροι από 500 αθλητές και αθλήτριες και «σταρ» του υγρού στίβου θα «δώσουν μάχη» στις αθλητικές διοργανώσεις που θα ξεκινήσουν από αύριο στο κολυμβητήριο «Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης» της Αλεξανδρούπολης, με τις επιδόσεις των αθλητών να χαρίζουν πρόκριση για το Παγκόσμιο. Στο Δελτίο Τύπου που απέστειλε ο Δήμος Αλεξανδρούπολης αναφέρει:

Για πρώτη φορά η Αλεξανδρούπολη φιλοξενεί τους  «Πανελλήνιους Χειμερινούς Αγώνες Κολύμβησης Ανδρών –Γυναικών Ανοικτής Κατηγορίας (OPEN) 2023, που θα πραγματοποιηθούν στις 17-19 Φεβρουαρίου 2023 στο Δημοτικό Κολυμβητήριο «Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης». Πρόκειται για τη μεγαλύτερη και σημαντικότερη κολυμβητική συνάντηση σε πανελλήνιο επίπεδο για τον χειμερινό κύκλο της αγωνιστικής περιόδου 2022-2023 που μάλιστα αποτελεί αγώνα πρόκρισης για τα Παγκόσμια & Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Ανδρών-Γυναικών & Εφήβων-Νεανίδων 2023.

Η ανάληψη των αγώνων αποτελεί σημαντικό γεγονός για την πόλη της Αλεξανδρούπολης και τον Δήμο μας, καθώς περισσότεροι από 500 κολυμβητές και κολυμβήτριες με τους προπονητές τους πρόκειται να την επισκεφτούν προσδίδοντας προστιθέμενη αξία και συμβάλλοντας στην προβολή της.

Μάλιστα, το δημοτικό κολυμβητήριο «Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης» που το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει εξοπλιστεί με αντικυματικές διαδρομές, νέα όργανα εκγύμνασης καθώς και με το σύγχρονο μηχάνημα εκγύμνασης Vasa Swim Ergometer, εγγυάται την άρτια διεξαγωγή των αγώνων επιβεβαιώνοντας ότι είναι ένα από τα καλύτερα κολυμβητήρια της χώρας.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η διεξαγωγή των αγώνων στην Αλεξανδρούπολη, που συνδιοργανώνονται από  την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, την Περιφερειακή Επιτροπή Κολύμβησης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος θα αποτελέσει μία μεγάλη ευκαιρία για τις ομάδες της Περιφέρειάς μας να πετύχουν τους απαιτούμενους χρόνους για τη διάκρισή τους στους Πανελλήνιους Αγώνες Κολύμβησης Ανδρών-Γυναικών, καθώς αγωνίζονται σε ένα γνώριμο για αυτούς κολυμβητήριο.

Η τελετή έναρξης θα γίνει το Σάββατο (16.50).

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email