Παρασκευή 17 Μαΐου 2024

Οι περιφερειάρχες ΑΜΘ και Βορείου Αιγαίου συμφώνησαν πως η σύνδεση των δυο περιφερειών θα έχει θετικό αντίκτυπο

Με την φράση… «Οι αντάρτες κερδίζουν πάντα» και θέλοντας να αστειευτεί ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη ΑΜΘ Χριστόδουλο Τοψίδη στο νομαρχείο της Αλεξανδρούπολης, προκειμένου να συζητήσουν και να συμφωνήσουν τα από κοινού βήματα για την διασύνδεση των δυο περιφερειών είτε ακτοπλοϊκά, είτε αεροπορικά.

Σε ιδιαίτερα φιλικό και θερμό κλίμα έγινε η συνάντηση των δυο περιφερειαρχών του κυρίου Τοψίδη και του κυρίου Μουτζούρη, σε μια προσπάθεια να αποτυπωθούν τα υπέρ και τα κατά μιας διαδικασίας σύνδεσης, είτε με πλοίο, είτε με αεροπλάνο. Ο κύριος Μουτζούρης ξεδίπλωσε όλο το σχεδιασμό που έχει κάνει αυτό το διάστημα και τις κινήσεις προς την υλοποίηση αυτής της προοπτικής, ζητώντας την συμπαράσταση της κοινωνίας του Έβρου δια μέσου των φορέων και των θεσμών της και εκφράζοντας την πεποίθηση, ότι μια τέτοια εξέλιξη μόνο θα προσδώσει και τουριστικά αλλά και οικονομικά σε Αλεξανδρούπολη και Μυτιλήνη, καθώς οι δυο αγορές θα αναπτυχθούν ακόμη περισσότερο.

Ο κύριος Μουτζούρης ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι οι εμπορικές σχέσεις των μεγάλων νησιών του Βορείου Αιγαίου με τη Θράκη είναι πολύ ανεπτυγμένες και για αυτό πρέπει να υπάρχει μια γραμμή, συμπληρώνοντας, ότι δεν είναι δυνατόν η Αλεξανδρούπολη να μην έχει διασύνδεση με το Βόρειο Αιγαίο. Με αυτό τον τρόπο, τόνισε την αναγκαιότητα αυτής της επικοινωνίας, καθώς όπως δήλωσε, τα μεγάλα νησιά όπως η Λέσβος έχουν μεγάλη πρωτογενή παραγωγή και χρειάζονται πρώτες ύλες. Επίσης, πρέπει να μπορούν ευκολότερα να εξάγουν τα τοπικά προϊόντα που παράγουν.

Ο κύριος Μουτζούρης στάθηκε στην προσπάθεια που καταβάλλουν να επαναφέρουν αυτή την γραμμή, που υπήρχε στο παρελθόν αλλά σταμάτησε και μάλιστα είχε μεγάλη ανταπόκριση και ενδιαφέρον για τα λιμάνια Αλεξανδρούπολης και Μυτιλήνης, λέγοντας πως θα ασκηθεί στην κυβέρνηση πίεση και από τους δύο περιφερειάρχες , βεβαιώνοντας παράλληλα, ότι ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννης Παππάς είναι θετικός. Ακτοπλοϊκά πρόκειται για ένα δρομολόγιο που θα γίνεται δύο με τρεις φορές την εβδομάδα, αλλά αναμένεται, το πιο βασικό βήμα, η κυβέρνηση να αποδεχτεί επίσημα το αίτημα. 

Από την πλευρά του ο περιφέρειας ΑΜΘ συμφώνησε πως πρόκειται για μια προσπάθεια που μπορεί να αποδώσει και να έχει πλεονεκτήματα, γι΄ αυτό και θα γίνουν οι ανάλογες παρεμβάσεις με τα κατάλληλα επιχειρήματα.  Μάλιστα, τον Μάϊο προς επισφράγιση των καλών σχέσεων ανάμεσα στις δυο περιφέρειες ο κύριος Τοψίδης θα βρεθεί στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για την υπογραφή ενός συμφώνου συνεργασίας, ώστε στο μέλλον να προγραμματιστούν και άλλες δράσεις και σε άλλους τομείς μιας και οι δυο περιφέρειες έχουν πολλά κοινά.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη