Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Οι πλημμύρες διαρρηγνύουν την «αγαστή» συνεργασία Δήμου Αλεξανδρούπολης και Περιφερειακής Ενότητας Έβρου; – Η τοποθέτηση του δήμαρχου Αλεξανδρούπολης

Την δική του απάντηση έσπευσε να δώσει ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης αναφορικά με το θέμα των ευθυνών που έχει ανοίξει μετά τον θάνατο του 46χρονου πυροσβέστη και τις εκτεταμένες ζημιές σε περιουσίες και υποδομές από τις πλημμύρες της περασμένης Δευτέρας. Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης δημοσιοποίησε βίντεο και υπηρεσιακά έγγραφα καταλογίζοντας unfair στον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου που επέρριψε ευθύνες προς την μεριά του Δήμου Αλεξανδρούπολης λίγο μετά το τραγικό συμβάν. Διαβάστε το περιεχόμενο της απάντησης:

Αναφορικά με όσα γράφονται και δηλώνονται για τις ευθύνες των θεσμών για το τραγικό συμβάν της απώλειας συνανθρώπου μας και για τις καταστροφές υποδομών και περιουσιών από τα καιρικά φαινόμενα την 1/2/2021, θεωρώ ότι ο αντίπαλος που αντιμετωπίζουμε είναι τα στοιχεία της Φύσης.

Αυτά αποτελούν πραγματική απειλή για την ασφάλεια των πολιτών.

Και φυσικά αυτά τα θέματα δεν πρέπει να αποτελούν αντικείμενα πολιτικής εκμετάλλευσης.

Τη 02/02/2021 σε απευθείας σύνδεση με τον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA των Αθηνών από τον χώρο του δυστυχήματος οι πολίτες είδαν και άκουσαν τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Πέτροβιτς να αποποιείται των ευθυνών του κατηγορώντας ευθέως και ψευδώς τον Δήμο Αλεξανδρούπολης ότι δεν ζήτησε εγκαίρως την συνδρομή της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου για τον έγκαιρο καθαρισμό και τη διάνοιξη ρεμάτων και φρεατίων. Αδιάψευστος μάρτυρας η εικόνα και ο ήχος του συγκεκριμένου αποσπάσματος της εκπομπής.

Η μόνη μας αντίδραση ήταν η δημοσιοποίηση των υπηρεσιακών εγγράφων που εστάλησαν σε ανύποπτο χρόνο το τελευταίο 6μηνο προς την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου και ιδιαιτέρως το τελευταίο, χρονικά δύο ημέρες μετά την πρώτη καταστροφική πλημμύρα, ήτοι τα: Αρ. πρωτ. 322 / 07-07-2020 Αρ. πρωτ. 27243/02-09-2020 με ρητή αναφορά στο επίμαχο σημείο Αρ. πρωτ. 1277/14-01-2021 που αποδεικνύουν την επιθυμία μας για συνεργασία όλων των υπηρεσιών για την αποτελεσματική προστασία του πολίτη.

Αξίζει να είμαστε περισσότερο προσεκτικοί και ακριβείς στις δηλώσεις μας στα ΜΜΕ για τόσο λεπτά και ευαίσθητα κοινωνικά ζητήματα.

Η συνεργασία του Δήμου με την Περιφέρεια είναι άψογη και αρμονική και έτσι επιθυμούμε να συνεχίσει να είναι.

Προσδοκώ από τον κ. Πέτροβιτς, ο οποίος ως δημοσιογράφος έχει πλούσια επαγγελματική εμπειρία στη διαχείριση των ΜΜΕ, να προστατεύει το έργο και την προσπάθεια που καταβάλλουν οι υπηρεσιακοί και οι αιρετοί σε τέτοιες δύσκολες περιπτώσεις.

Όλοι είμαστε ταγμένοι να υπηρετούμε τους πολίτες. Αυτό επιτυγχάνεται με αγαστή συνεργασία και μόνο αν είμαστε δεμένοι μεταξύ μας.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη