Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024

Οι προκλήσεις και τα στοιχήματα του νέου αντιπεριφερειάρχη Έβρου Βαγγέλη Πουλιλιού…

Λίγες μέρες απομένουν και μετράει πια αντίστροφα για να κάτσει στην θέση του αντιπεριφερειάρχη Έβρου ο Βαγγέλης Πουλιλίος. Ο νέος περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα το σχήμα με το οποίο θα ξεκινήσει την θητεία του στο τιμόνι της περιφέρειας, θεωρώντας τον Βαγγέλη Πουλιλιό καταλληλότερο για την θέση της αντιπεριφέρειας Έβρου ειδικά στην παρούσα φάση και με όλα όσα πρέπει να αντιμετωπίσει.

Ο πρώην δήμαρχος Σουφλίου διαθέτει μεγάλη εμπειρία στα αυτοδιοικητικά, ξέρει τι πρέπει να κάνει και τι να αποφύγει. Όπως λέει ο ίδιος, αποδέχτηκε το ρόλο αυτό με μεγάλη χαρά, καθώς αποτελεί μεγάλη τιμή το γεγονός, ότι ο κύριος Τοψίδης τον επέλεξε για μία τόσο σημαντική θέση.

Ο κύριος Πουλιλίος γνωρίζοντας τις προκλήσεις που έχει μπροστά του, υπόσχεται πως θα εργαστεί για όλους τους Εβρίτες και πως δεν θα προδώσει ούτε την εμπιστοσύνη τους, αλλά ούτε και του περιφερειάρχη. Δηλώνει πανέτοιμος να πιάσει δουλειά με την όρεξη και την διάθεση ενός αυτοδιοικητικού που αρχίζει τώρα, παρά την μεγάλη εμπειρία που κουβαλάει.

Από την στιγμή που έμαθε επίσημα τα καθήκοντα που αναλαμβάνει δεν σταμάτησε να επικοινωνεί, να συναντά και να έχει επαφές με φορείς και θεσμικούς, ώστε να καταγράψει και να αποτυπώσει όλα όσα πρέπει για μια αρχή που θα σηματοδοτήσει την δυναμική εκκίνηση και την αλλαγή που θέλει ο νομός, όπως αναφέρει, σε συνεργασία και σε σύμπραξη με όλους, χωρίς διαχωρισμούς. Τα προβλήματα του Έβρου, αναφέρει ο νέος αντιπεριφερειάρχης μας ενώνουν και οι προοπτικές ανάπτυξης του, μας βάζουν όλους στον ίδιο παρονομαστή με γνώμονα την βελτίωση και την εξέλιξη.

Ο κύριος Πουλιλιός ξέρει, πως οι “πληγές” είναι πολλές ιδίως μετά τις φωτιές και πως οι Εβρίτες είναι απογοητευμένοι από τα απανωτά χτυπήματα σε έναν νομό που συνεχώς ερημώνει και προσθέτει λέγοντας, πως απαιτείται σοβαρή και με υπευθυνότητα δουλειά χωρίς αντιπαλότητες αλλά με συνεννόηση και με οργάνωση θα αναζητηθούν όλες εκείνες οι λύσεις, που θα προσφέρουν ανακούφιση και κίνητρα για να σταματήσει η ερημοποίηση.

Ο κύριος Πουλιλιός αντιλαμβάνεται πλήρως, πως ο πήχης έχει ήδη μπει ψηλά και πως οι πολίτες έχουν πολλές προσδοκίες από την νέα περιφερειακή αρχή, η οποία από την 1η Ιανουαρίου θα κληθεί να ξεδιπλώσει το πρόγραμμα και την στρατηγική της με απώτερο σκοπό να ξεκολλήσει την περιφέρεια ΑΜΘ απο τις τελευταίες θέσεις.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη