Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Οι τελικές ποινές: 13 χρόνια στην ηγετική ομάδα πλην Ματθαιόπουλου – Ισόβια στον Γιώργο Ρουπακιά

Ποινή κάθειρξης 13 ετών επέβαλε το δικαστήριο στα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής, πλην του Αρτέμη Ματθαιόπουλου, στον οποίο επεβλήθησαν 10 χρόνια και ισόβια κάθειρξη στον Γιώργο Ρουπακιά για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Ειδικότερα, σε 13 έτη καταδικάστηκαν ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και οι Ηλίας Κασιδιάρης, Γιάννης Λαγός, Χρήστος Παππάς, Γιώργος Γερμενής και Ηλίας Παναγιώταρος για το ίδιο αδίκημα. Μοναδική διαφοροποίηση του δικαστηρίου ήταν ο  Αρτέμης Ματθαιόπουλος, που καταδικάστηκε σε 10ετή κάθειρξη για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Για τους πρώην βουλευτές που κρίθηκαν ένοχοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση το δικαστήριο επέβαλε:

  • στους Παναγιώτη Ηλιόπουλο και Νίκο Κούζηλο κάθειρξη επτά ετών και
  • στους Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Ελένη Ζαρούλια, Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, Αντώνη Γρέγο και Δημήτρη Κουκούτση κάθειρξη έξι ετών. 

Οι Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Στάθης Μπούκουρας, Νίκος Μίχος και Μιχάηλ Αρβανίτης που είχαν λάβει ελαφρυντικό, καταδικάστηκαν σε πέντε έτη κάθειρξη. 

Η ποινή των ισοβίων επιβλήθηκε στον Γιώργο Ρουπακιά, τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, για την ανθρωποκτονία και για την ένταξη σε εγκληματική οργάνωση του επιβλήθηκε κάθειρξη 10 ετών. Καταδικάστηκε επίσης για παράνομη οπλοκατοχή σε 4 έτη και για παράνομη οπλοχρησία σε 4 έτη ενώ του επιβλήθηκε και χρηματική ποινή 4.000 ευρώ.

Ο πυρηνάρχης της Νίκαιας Γιώργος Πατέλης καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών για την συνεργεία στην ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα και έξι ετών για την ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.  

Ο πυρηνάρχης Περάματος Αναστάσιος Πανταζής καταδικάστηκε σε οκτώ έτη για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος των Αιγυπτίων ψαράδων και σε έξι έτη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, ενώ για την επίθεση στο ΠΑΜΕ έλαβε 2 έτη για κάθε επικίνδυνη σωματική βλάβη στα τρία θύματα.   

Θα ακολουθήσει η συγχώνευση των ποινών και η τελική αγόρευση των συνηγόρων υπεράσπισης επί της αναστολής.

Πηγή: Reader.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη