Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Οι 12 νεότεροι δισεκατομμυριούχοι της λίστας Forbes 400 για το 2020 είναι κάτω των 40 ετών!

Tη στιγμή που οι περισσότεροι από τους 400 πλουσιότερους ανθρώπους της Αμερικής είναι αρκετά μεγάλοι δώδεκα από αυτούς δεν έχουν φτάσει ακόμα στην τέταρτη δεκαετία τους. Μερικοί από τους νεότερους της λίστας έχουν κληρονομήσει τον πλούτο τους, όπως ο Lukas Walton εγγονός του ιδρυτή της Walmart, Sam Walton. Ωστόσο οι περισσότεροι κέρδισαν δισεκατομμύρια ιδρύοντας μια εταιρεία τεχνολογίας ή κοινωνικών μέσων δικτύωσης συμπεριλαμβανομένων των συνιδρυτών της Snap, Evan Spiegel και Bobby Murphy όπως επίσης και των Dustin Moskovitz και Mark Zuckerberg που είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο κάτω των 40 ετών. 

Τα 12 νεότερα μέλη του Forbes 400. H περιουσία του εκτιμάται έως τις 24 Ιουλίου του 2020: 


1. Evan Spiegel
Ηλικία: 30 ετών 
Περιουσία: $11 δισ.
Πηγή εσόδων: Snap, αυτοδημιούργητος 

Τον Ιούνιο ο διευθύνων σύμβουλος της Snap, δέχτηκε επίθεση από την καμπάνια του Τραμπ αφού η εταιρεία ανακοίνωσε ότι  δεν θα προωθεί πλέον τον λογαριασμό του προέδρου Τραμπ στην ενότητα Discover του Snapchat. O Spiegel, ο νεότερος δισεκατομμυριούχος, δημοσίευσε ένα σημείωμα 2.000 λέξεων λέγοντας ότι το αμερικανικό πείραμα αποτυγχάνει ζητώντας υψηλότερους φόρους για τους πλούσιου και εξέταση των αποζημιώσεων των Μαύρων Αμερικανών. 

2. Bobby Murphy
Ηλικία: 32
Περιουσία $4,7 δισ.
Πηγή εσόδων: Snap, αυτοδημιούργητος


Ο συνιδρυτής της Snap και επικεφαλής του τεχνολογικού τμήματος δώρισε $5 εκατ. τον Απρίλιο για να βοηθήσει 60.000 κατοίκους του Λος Άντζελες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες λόγω του κορονοϊού. 

3.Lukas Walton
Ηλικία: 33
Περιουσία: $15,4 δισ.
Πηγή εσόδων: Walmart, κληρονόμος

Ο εγγονός του ιδρυτή της Walmart Sam Walton κληρονόμησε την περιουσία του όταν ο πατέρας του, John, πέθανε σε αεροπορικό δυστύχημα το 2005. Ο Walton είναι πρόεδρος της περιβαλλοντικής επιτροπής του Walton Family Foundation το οποίο πρόσφατα έδωσε $1,25 εκατ. στο National Fish και Wildlife Foundation για την ενίσχυση της αποκατάστασης των δασών και των υγροτόπων στην κάτω κοιλάδα του Μισισίπι

4. Mark Zuckerberg
Ηλικία: 36
Περιουσία: $85 δισ.
Πηγή εσόδων: Facebook, αυτοδημιούργητος

Ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook ο οποίος ξεπέρασε τον Warren Buffett, έγινε ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στην Αμερική. Οι μετοχές του γίγαντα των κοινωνικών μέσων αυξήθηκαν σχεδόν κατά 60% από τα χαμηλά του Μαρτίου καθώς η χρήση του Facebook και τα έσοδα από τις διαφημίσεις αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Περισσότεροι από χίλιοι διαφημιστές ωστόσο συμμετείχαν σε μποϊκοτάζ στα μέσα Ιουνίου για να διαμαρτυρηθούν για την χαλαρή πολιτική του μέσου σε ρητορικές μίσους και παραπλανητικές δημοσιεύσεις πολιτικών. Ο Zuckerberg ανακοίνωσε στα τέλη του Ιουνίου πως το Facebook θα αρχίσει να απαγορεύσει περισσότερες διαφημίσεις που περιέχουν περιεχόμενο μίσους. 

5. Dustin Moskovitz
Ηλικία: 36
Περιουσία: $14,2 δισ.
Πηγή εσόδων: Facebook, αυτοδημιούργητος

Ο συνιδρυτής του Facebook εγκατέλειψε το μέσο κοινωνικής δικτύωσης το 2008 για να ξεκινήσει την εταιρεία Asana. To μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του προέρχεται από το ποσοστό 2% που κατέχει στο Facebook, ωστόσο και η Asana αναπτύσσεται χάρη στην ενίσχυση της τηλεργασίας. Μέχρι τον Νοέμβριο του 2018 η αξία της ανερχόταν σε $1,8 δισ. ενώ το φθινόπωρο αναμένεται να κάνει την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο. 

6. Scott Duncan
Ηλικία: 37
Περιουσία: $4,8 δισ.
Πηγή: Αγωγοί, κληρονόμος

Ο Duncan και τα τρία μεγαλύτερα αδέρφια του κληρονόμησαν το μερίδιό τους από την εταιρεία αγωγών του πατέρα τους Dan, Enterprise Product Partners, το 2010. Η περιουσία τους μειώθηκε από τα $6,3 δισ. πέρυσι καθώς οι τιμές του πετρελαίου μειώθηκαν και οι μετοχές της εταιρείας επίσης κατέγραψαν πτώση. 

7. Nathan Blecharczyk
Ηλικία: 37
Περιουσία: $3,1 δισ
Πηγή Εσόδων: Airbnb, αυτοδημιούργητος

Ο Blecharczyk ίδρυσε την Airbnb το 2008 με τους Brian Chesky και Joe Gebbia, οι οποίοι είναι επίσης κάτω των 40 ετών. Η πανδημία έπληξε σοβαρά την εταιρεία ενοικίασης κατοικιών με τα χρέη να αυξάνονται κατά $2 δισ. και τους επενδυτές να μειώνουν την αποτίμηση της εταιρείας στα $26 δισ. τον Απρίλιο από τα $35 δισ. το 2018. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι περιουσίες των ιδρυτών να μειωθούν στον καθένα κατά $1,1 δισ. Τον Μάιο η Airbnb απέλυσε το ένα τέταρτο του εργατικού της καθώς η πανδημία έπληξε τον κλάδο των ταξιδιών. Τον Αύγουστο η εταιρεία ανακοίνωσε πως κατέθεσε τον φάκελό της  για την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο. 

8. Ernest Garcia III
Ηλικία: 38
Περιουσία: $4,2 δισ.
Πηγή εσόδων: Μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, κληρονόμος και συνεχιστής

Ο Garcia ίδρυσε το διαδικτυακό κατάστημα μεταχειρισμένων αυτοκινήτων Carvana ως θυγατρική της DriveTime η οποία ανήκε στον πατέρα του, τον δισεκατομμυριούχο Ernest Garcia II. Χάρη στους πελάτες που κατά τη διάρκεια της πανδημίας αγόρασαν αυτοκίνητα από το διαδίκτυο, η εταιρεία Carvana έγινε ο τέταρτος μεγαλύτερος πωλητής μεταχειρισμένων οχημάτων στις ΗΠΑ από  την όγδοη θέση πέρυσι. 

9. Trevor Milton
Ηλικία: 38
Περιουσία: $3,3 δισ.
Πηγή εσόδων: Nikola Motor, αυτοδημιούργητος

Ο Milton, ο νεότερος νεοεισερχόμενος της λίστας ανακοίνωσε στο Twitter στα τέλη Αυγούστου πως θα δώσει 6 εκατομμύρια από τις μετοχές του στους 50 καλύτερους υπαλλήλους της Nikola. 

10.Lynsi Snyder
Ηλικία: 38
Περιουσία: $3 billion
Πηγή εσόδων: In-N-Out Burger, κληρονόμος και συνεχιστής

Η Snyder κληρονόμησε την εμβληματική αλυσίδα burger In-N-Out από τους παππούδες της και έγινε δισεκατομμυριούχος το 2017 όταν έλαβε το τελευταίο μέρος της κληρονομιάς της στα 35α γενέθλιά της. Το In-N-Out, το οποίο ισχυρίζεται ότι έχει εφεύρει το παράθυρο drive – thru, επιβίωσε κατά την πανδημία χάρη στο Drive – thru. Παρά την οικονομική ύφεση, η αλυσίδα σχεδιάζει να ανοίξει τρία νέα καταστήματα στο Κολοράντο αυτό το φθινόπωρο, τα πρώτα ανατολικά της Αριζόνα.

11. Brian Chesky
Ηλικία: 39
Περιουσία: $3,1 δισ.
Πηγή Εσόδων: Airbnb, αυτοδημιούργητος

12. Joe Gebbia
Ηλικία: 39
Περιουσία: $3,1 δισ.
Πηγή εσόδων: Airbnb, αυτοδημιούργητος

Ο Chesky είναι διευθύνων σύμβουλος και ο Gebbia είναι επικεφαλής προϊόντος στην Airbnb. Η εταιρεία εξασφάλισε δάνειο ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Απρίλιο για να επιβιώσει κατά τη διάρκεια της πανδημίας.Τον Αύγουστο απαγόρευσε τα πάρτι και επέβαλε όρια στην ενοικίαση κατοικιών σε μια προσπάθεια να περιορίσει τη διάδοση του Covid-19.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη