Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Θρακικού Πελάγους – Δείτε φωτογραφίες

Η Σαμοθράκη και η Αλεξανδρούπολη ήταν οι δύο περιοχές του Έβρου που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Θρακικού Πελάγους που πραγματοποιήθηκαν από τη Δευτέρα 22 έως την Τρίτη 30 Αυγούστου 2022. Αναλυτικά:

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή πολιτών στις δράσεις πραγματοποιήθηκε το Φεστιβάλ Θρακικού Πελάγους στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου από τη Δευτέρα 22 έως την Τρίτη 30 Αυγούστου 2022, με τη Σαμοθράκη και την Αλεξανδρούπολη να πρωταγωνιστούν.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκαν στη Σαμοθράκη δύο μουσικές παραδοσιακές βραδιές και ημερήσια κρουαζιέρα γύρω από το νησί, και στην Αλεξανδρούπολη μουσικές βραδιές βινυλίου, παρουσίαση στο κτίριο των Ναυτοπροσκόπων παραδοσιακής ναυπηγικής σε ξύλινη βάρκα με κατάρτια και πανιά – περιήγηση στο Μουσείο τους – εκμάθηση ναυτικών κόμπων – εθελοντική αιμοδοσία, προβολή ταινίας με θέμα τη θάλασσα και τη ναυσιπλοΐα, νησιώτικη μουσικοχορευτική βραδιά με το συγκρότημα ΜΑΚΑΜ.

Η αυλαία του φετινού Φεστιβάλ έπεσε στην Αλεξανδρούπολη την Τρίτη 30-8-2022 με συναυλία της Σαμοθρακίτισσας Ζωής Τηγανούρια στο ΝΟΜΑΡXEIO. Η βιρτουόζα του ακορντεόν και o κιθαρίστας Μιχάλης Σουρβίνος, με τον Γιάννη Τσαρσιταλίδη στην ερμηνεία των τραγουδιών και τον Στέλιο Γενεράλη στα κρουστά χάρισαν μια μαγική μουσική βραδιά στον κόσμο που παρακολούθησε τη συναυλία.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη