Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Ολοκληρώθηκε η εκπαιδευτική κατασκήνωση του προγράμματος «Διαπολιτισμική Ανταλλαγή Νεολαίας Μαζί ενεργοί στην Ευρώπη ΙΙ» στη Σαμοθράκη

Ολοκληρώθηκε χθες Πέμπτη στη Σαμοθράκη η εκπαιδευτική κατασκήνωση του προγράμματος «Διαπολιτισμική Ανταλλαγή Νεολαίας Μαζί ενεργοί στην Ευρώπη ΙΙ». Η Αντιδήμαρχος Κατερίνα Καραμίτσου Γιαννέλου που παραβρέθηκε στο κλείσιμο της κατασκήνωσης μέσω ανάρτησης της έδωσε συγχαρητήρια σε όλους για τα αποτελέσματα της υπέροχης αυτής συνεργασίας των τριών χωρών (Γερμανίας, Ελλάδας, Γαλλίας).

Συγκεκριμένα η Διαπολιτισμική Ανταλλαγή Νεολαίας ξεκίνησε το ταξίδι της στις 06.07.2021 για να βρεθεί στη Σαμοθράκη για δέκα ημέρες ως τις 16.07.2021.

Είναι η τρίτη και τελευταία φάση της τριετούς και τριεθνούς εκπαιδευτικής κατασκήνωσης στην οποία λαμβάνουν μέρος εφτά νέοι έφηβοι από τη Σαμοθράκη, εφτά από το Neuruppin της Γερμανίας και εφτά από τη Sète της Νότιας Γαλλίας.

Ακολουθεί η ανάρτηση της Αντιδημάρχου Σαμοθράκης

Παρευρέθηκα εχθές στο κλείσιμο μιας διαπολιτισμικής κατασκήνωσης που έλαβε χώρα στο νησί μας . Η εκπαιδευτική κατασκήνωση του προγράμματος «Διαπολιτισμική Ανταλλαγή Νεολαίας Μαζί ενεργοί στην Ευρώπη ΙΙ» Η Διαπολιτισμική Ανταλλαγή Νεολαίας «Μαζί ενεργοί στην Ευρώπη ΙΙ» ξεκίνησε το ταξίδι της στις 06.07.2021 για να βρεθεί στη Σαμοθράκη για δέκα ημέρες ως τις 16.07.2021. Είναι η τρίτη και τελευταία φάση της τριετούς & τριεθνούς εκπαιδευτικής κατασκήνωσης στην οποία λαμβάνουν μέρος 7 νέοι έφηβοι από τη Σαμοθράκη, 7 από το Neuruppin της Γερμανίας και 7 από τη Sète της Νότιας Γαλλίας. Το πρόγραμμα είναι γεμάτο με παιχνίδια γλωσσικής εμψύχωσης, ενεργής συμμετοχής στα πλαίσια της μη-τυπικής εκπαίδευσης, εξερευνήσεις του τόπου μέσα από τις γεύσεις, την ιστορία, τη λαογραφία,τη φύση καθώς επίσης και γνωριμία με τις τοπικές προκλήσεις σε οικονομικό-κοινωνικό και περιβαλλοντικό επίπεδο. Στόχος μας επίσης είναι να εισάγουμε ερευνητικά στοιχεία αλλά και μεθόδους ενεργής συμμετοχής στα κοινά. Η παρουσίαση των αποτελεσμάτων και των έργων της συνάντησης έγινε εχθές το απόγευμα στις 14ης Ιουλίου στο Παλιό Σχολείο των Θέρμων .

Συγχαρητήρια σε όλους για τα αποτελέσματα της υπέροχης αυτής συνεργασίας των τριών χωρών.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη