Σάββατο 18 Μαΐου 2024

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Βορείου Ελλάδος που διοργάνωσε ο ΝΟΑ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Βορείου Ελλάδος για τις κατηγορίες σκαφών OPTIMIST και ILCA4 ,το οποίο έλαβε χώρα το προηγούμενο Σαββατοκύριακο 18 με 20 Φεβρουαρίου  του 2022 που διοργάνωσε ο Ναυταθλητικός Όμιλος Αλεξανδρουπόλεως στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης  .

Συμμετείχαν 72 αθλητές και αθλήτριες από οκτώ ιστιοπλοϊκούς ομίλους της Β. Ελλάδος   από Κατερίνη έως Αλεξανδρούπολη. Συγκεκριμένα  στην κατηγορία ΟPTIMISTαγωνίστηκαν 47 αθλητές και στην κατηγορία ILCA4 (LAZER47) 25 αθλητές.

Πραγματοποιήθηκαν 5 ιστιοδρομίες συνολικά από τις  9 προγραμματισμένες με ισχυρούς ανέμους την πρώτη ήμερα και μετρίου εντάσεως την δεύτερη ημέρα .

Ο αγώνας ήταν στα πλαίσια προεπιλογής της Εθνικής Ομάδας OPTIMISTκαι ILCA 4 .

Ο ΝΟΑ συμμετείχε με 9 αθλητές στην κατηγορία OPTIMISTκαι με 2 αθλητές στην κατηγορία ILCA4 .

Αναλυτικότερα κατέκτησε 2 μετάλλια ,1 χρυσό στις κορασίδες η ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ (14η θέση γενικής)και 1 χάλκινο στους παίδες με τον  ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗ ΓΡΗΓΟΡΙΟ (23η θέση γενικής).Ενώ στις παρακάτω θέσεις τερμάτισαν οι αθλητές,ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (32η θέση ) ΧΑΤΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (37η θέση ) ΜΠΙΖΕΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (38η θέση ) ΧΡΥΣΟΧΟΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΑΡΙΟΣ (40η θέση )ΜΑΥΡΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (41η θέση) ΑΓΓΕΛΙΔΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ (44η θέση) ΚΑΓΟΥΔΗ ΕΛΙΣΑΒΕΤ (45η θέση).

Στην κατηγορία ILCA 4 την 9η θέση κατέλαβε ο ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ και ο ΠΑΠΑΛΑΪΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ  την 22η θέση Γενικής. Οι αθλητές του ΝΟΑ διεκδικούν την  πρόκριση στην ΠροεθνικήΟμάδα OPTIMISTκαι ILCA 4 τα ονόματα των οποίων θα ανακοινωθούν στο προσεχές διάστημα από την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία .

Τις 3 πρώτες θέσεις γενικής στην κατηγορία OPTIMISTκατέλαβαν οι αθλητές :

  • 1η θέση ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ -ΛΑΕΡΤΗΣ  του ΝΟΘ.(Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης).
  • 2η θέση ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ  Όμιλος Φίλων Θαλάσσης .
  • 3η θέση ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ -ΛΑΧΑΝΟΥΔΗ ΗΛΕΚΤΡΑ Όμιλος Φίλων Θαλάσσης .

Στην κατηγορία ILCA 4

  • Την 1η Θέση κατέλαβε η ΚΑΛΙΠΤΣΙΔΗ ΕΥΓΕΝΙΑ του ΝΟΘ (Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης).
  • 2η Θέση ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ του ΝΟΘ (Ναυτικός Όμιλος  Θεσσαλονίκης ).
  • 3η Θέση ΣΥΝΟΔΑΚΗΣ ΣΙΜΕΩΝ του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης .

Ο ΝΟΑ  με την εμπειρία που διαθέτει σε οργάνωση αγώνων κατάφερε να φέρει σε πέρας με μεγάλη επιτυχία ένα ακόμη σημαντικό πρωτάθλημα .Επόμενος στόχος πλέον η 12η ΝΟΑ REGGATA που θα διεξαχθεί 20-24 Ιουλίου μετά από 2 χρόνια απουσίας της λόγω της πανδημίας .

Το Δ.Σ. ευχαριστεί τον ΟΛΑ (ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΛΙΜΕΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ) και τον ΔΗΜΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ καθώς και  τους χορηγούς του Περιφερειακού Πρωταθλήματος .

DASTERI

ALEXANDER BEACH HOTEL  & CONVENTION CENTER

RAMADA PLAZA HOTEL THRAKI

NOACAFÉ BAR

ALL 4UCAFÉ

PIZZAFAN

Συγχαρητήρια στα μέλη της επιτροπής αγώνα και ιδιαίτερα στον Πρόεδρο ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΥΛΙΔΗ και στα μέλη της επιτροπής ενστάσεων καιστον Πρόεδρο ΚΩΣΤΑ ΤΣΑΝΤΙΛΗ. Συγχαρητήρια αξίζουν και στους προπονητές του ομίλου  ΑΓΓΕΛΟ ΑΝΑΣΟΓΛΟΥ και  ΜΙΧΑΛΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ για την αγωνιστική παρουσία της ομάδας .

Τέλος ο ΝΟΑ ευχαριστεί όλους τους γονείς και τους εθελοντές που βοήθησαν και συνεργάστηκαν για την διεξαγωγή του πρωταθλήματος.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη