Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 7ο Φεστιβάλ Πελαργών, στο Ευρωπαϊκό Χωριό Πελαργών στον οικισμό του Πόρου της Δημοτικής Κοινότητας Φερών

Το 7ο Φεστιβάλ Πελαργών, στο Ευρωπαϊκό Χωριό Πελαργών στον οικισμό του Πόρου της Δημοτικής Κοινότητας Φερών, πραγματοποιήθηκε με την συνδιοργάνωση της Μονάδας Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Δέλτα Έβρου και Δαδιάς του ΟΦΥΠΕΚΑ και του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Πάνω από 100 μαθητές δημοτικών σχολείων της περιοχής και πλήθος κόσμου συμμετείχαν στο διήμερο φεστιβάλ που στόχο είχε την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων για τον φτερωτό μας φίλο που κάθε χρόνο μας τιμά με την παρουσία του.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δούνε από κοντά τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η δακτυλίωση των νεοσσών πελαργών. Η δακτυλίωση πουλιών είναι μία επιστημονική πρακτική η οποία εφαρμόζεται από ειδικά εκπαιδευμένους ορνιθολόγους προκειμένου να συλλέγονται δεδομένα για τις μετακινήσεις και τον κύκλο ζωής των πουλιών. Στον Πόρο, για το 2024, καταμετρήθηκαν 22 φωλιές πελαργών από τις οποίες οι 20 είναι ενεργές ενώ δακτυλιώθηκαν 15 νεοσσοί.

Φέτος για πρώτη φορά δύο σχολεία, το 10ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Φερών, καθώς και ο “Σκακιστικός Όμιλος Φερών” είχαν την χαρά να «υιοθετήσουν» και να δώσουν όνομα στους γονείς και νεοσσούς πολλών φωλιών, και τα ονόματα καταγράφηκαν στους στύλους κάτω από τις αντίστοιχες φωλιές.

Το Φεστιβάλ περιλάμβανε επιπλέον ενημερωτικές παρουσιάσεις και προβολή βίντεο για το ταξίδι του πελαργού, δημιουργική απασχόληση, εκπαιδευτικά παιχνίδια, τουρνουά σκάκι και έκλεισε με μία χαρούμενη γιορτή για νέους και όχι μόνο, η οποία διοργανώθηκε από το Σύλλογο Νεολαίας Φερών “Φέρελπις”.

Το φεστιβάλ τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χριστόδουλος Τοψίδης και ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ιωάννης Ζαμπούκης.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη