Τετάρτη 8 Μαΐου 2024

Ολονύκτια τιτάνια μάχη με τις φλόγες – Δύο μεγάλα μέτωπα

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στην Αλεξανδρούπολη. Τις προσπάθειες κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή. Μέχρι στιγμής έχουν εκκενωθεί 12 χωριά, κάηκαν εννέα σπίτια και μία εκκλησία. Στάχτη έχουν γίνει χιλιάδες στρέμματα δάσους, καλλιεργήσιμων εκτάσεων, μελίσσια και κτηνοτροφικές μονάδες ενώ η περιοχή έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. 

Η φωτιά είναι ακόμα σε πλήρη εξέλιξη παρά τη μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής που επιχειρεί στο σημείο, που αποτελείται από 198 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 59 οχήματα ενώ περιοδικά επιχειρούν 16 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα. Οι δυνάμεις θα ενισχυθούν με ακόμη 16 πυροσβέστες και 1 πεζοπόρο όχημα, ενώ έχει δοθεί εντολή να απογειωθούν και τα εναέρια μέσα.

Τα δυο μεγάλα μέτωπα της φωτιάς που είναι σε εξέλιξη και πολύ δύσκολα, είναι στο χωριό Μοναστηράκι και κοντά στον Άβαντα της Αλεξανδρούπολης. Στις περιοχές αυτές, με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν τις πτήσεις τα εναέρια μέσα κάνοντας ρίψεις νερού στα ενεργά μέτωπα της φωτιάς.

Δείτε την ζωντανή σύνδεση του focustonevro.gr με το πρώτο φως της ημέρας που δείχνει το μέγεθος της πυρκαγιάς:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email