Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Ολονύχτια η μάχη με τις φλόγες – Πρέπει να σωθεί το δάσος της Δαδιάς – Τα τελευταία νέα από το μέτωπο της φωτιάς στην Λευκίμμη

Ολονύχτια ήταν η μάχη με τις φλόγες που έδωσαν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής με κύριο στόχο να μην επεκταθεί η φωτιά στον πυρήνα του δάσους της Δαδιάς. Όλη τη νύχτα κατέφθαναν ενισχύσεις από όλη τη βόρεια Ελλάδα πυροσβεστικών δυνάμεων και πεζοπόρων τμημάτων με στόχο να καταφέρουν να περιορίσουν την φωτιά με τέτοιο τρόπο ώστε να μην επεκταθεί μέσα στο πανέμορφο αλλά και πολύ ευάλωτο δάσος της Δαδιάς.

Η φωτιά συνεχίζει να καίει με μικρότερη ένταση, ενώ λίγο πριν ξεκίνησαν τα εναέρια μέσα, τα οποία θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της πυρκαγιάς.

Στόχος των δυνάμεων πυρόσβεσης είναι να μπορέσουν να πετύχουν το στόχο τους πριν ξεκινήσουν να πνέουν άνεμοι, οι οποίοι θα δυσχεράνουν το έργο τους. Οι πληροφορίες που φτάνουν στο focustonevro.gr κάνουν λόγο για πάνω από 10 εναέρια μέσα, τα οποία θα επιχειρήσουν στις επόμενες ώρες στην περιοχή της πυρκαγιάς. Η εντολή που έχει δοθεί είναι πάση θυσία να σωθεί το δάσος της Δαδιάς.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email