Σάββατο 4 Μαΐου 2024

Ονοματοδοσία οδού, μεσίστιες σημαίες, χρηματικό ποσό σε δομή και δημοτική δαπάνη η κηδεία του Τάσου Σουλακάκη

Στις 4:30 το απόγευμα κηδεύετε από τον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής ο επίτιμος Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Τάσος Σουλακάκης που έφυγε από τη ζωή το Σάββατο 08.04.23 σε ηλικία 92 ετών.

Σε έκτακτη συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση ψηφίσματος που θα δοθεί στην οικογένειά του με τα ειλικρινή συλλυπητήρια του σώματος, να κατατεθεί στεφάνι στην κηδεία του, να δοθεί χρηματικό ποσό σε προνοιακή δομή του Δήμου Αλεξανδρούπολης, να δοθεί το όνομά του σε οδό ή πλατεία, η κηδεία του να γίνει με δημοτική δαπάνη και οι σημαίες να κυματίζουν μεσίστιες στα δημοτικά καταστήματα.

Αμέσως μετά τη συνεδρίαση κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του.

Επίσης, η διοίκηση της Δ.Ε.Υ.Α.Α. κήρυξε τριήμερο πένθος με παράλληλη παύση λειτουργίας των καταστημάτων της ως ελάχιστο φόρο τιμής για τον εκλιπόντα ιδρυτής της Τάσο Σουλακάκη.

Ο Τάσος Σουλακάκης, αποτέλεσε έναν από τους σημαντικότερους Δημάρχους της Αλεξανδρούπολης καθώς κατά την 12χρονη θητεία του έγιναν μεγάλα έργα υποδομής.

Κατά την θητεία του ιδρύθηκαν πέντε δημοτικές επιχειρήσεις, η ΔΕΥΑΑ, η ΔΕΠΕΑ, η ΕΠΑΔΑ, η τουριστική επιχείρηση του Κάμπιγκ, η επιχείρηση των Λουτρών Τραϊανούπολης. Θεσμοθετήθηκαν τα συνοικιακά συμβούλια με δικούς τους πόρους και οι συνοικιακές συνελεύσεις, όπως και το  Δημοτικό Ωδείο ενώ λειτούργησε και το Ανοιχτό Δημοτικό Πανεπιστήμιο.

Η παράταξη του Τάσου Σουλακάκη δημιουργήθηκε το 1978 με τη συμμετοχή πολιτών από όλα τα κόμματα και υπήρξε δημοτική αρχή από το 1979 έως το 1990.

Εκλέχθηκε στο Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης  Δήμων και κοινοτήτων ΚΕΔΚΕ και διετέλεσε και Α΄ Αντιπρόεδρός της.

Η Αλεξανδρούπολη τον αποχαιρετά με ευγνωμοσύνη το Δήμαρχό της.

Η κηδεία του θα γίνει την Μ. Δευτέρα 10.04.2023 στις 16:30 από τον Ιερό ναό της Αγίας Κυριακής.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email