Παρασκευή 17 Μαΐου 2024

Ορεστιάδα: Ακόμη περιμένουν την…οριοθέτηση για να δοθεί το “πρώτο” οικονομικό βοήθημα στους πλημμυροπαθείς, τρεις μήνες μετά τις πλημμύρες

Θέμα ημερών είναι η έκδοση της απόφασης οριοθέτησης των πληγεισών περιοχών από τις πλημμύρες της 11ης και 12ης Ιουνίου σε οικισμούς του δήμου Ορεστιάδας, με την οποία θα ενεργοποιηθεί και η εκταμίευση των 39.000 ευρώ που έχει ζητήσει ο δήμος, για την καταβολή του πρώτου οικονομικού βοηθήματος και τις αποζημιώσεις οικοσκευής.

Αυτό ανέφερε ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης, στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του επικεφαλής της παράταξης «Είναι στο Χέρι μας», Σάκη Παπανδρέου, ο οποίος επεσήμανε ότι τρεις μήνες μετά την καταστροφή, ακόμη δεν έχει δοθεί ούτε το πρώτο βοήθημα των 600 ευρώ.

Όπως εξήγησε ο κ. Μαυρίδης, κατά την πρόσφατη συνάντησή του με τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό, αρμόδιο σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, Χρήστο Τριαντόπουλο, ενημερώθηκε ότι η διαδικασία για την οριοθέτηση είναι στο τελικό στάδιο και είναι θέμα λίγων ημερών η έκδοση της σχετικής απόφασης.

Σε ό,τι αφορά τις αποζημιώσεις προς τον δήμο, για τις ζημιές σε υποδομές του, υπάρχει η προσδοκία για έγκριση ποσού μεταξύ 200.000 και 300.000 ευρώ. Το αρμόδιο Υπουργείο ζήτησε πριν από λίγες ημέρες το τεχνικό δελτίο που θα περιγράφει τις προμήθειες που θα πρέπει να κάνει ο δήμος για τις αποκαταστάσεις, ώστε να προχωρήσει η εκταμίευση του ποσού του τελικά θα εγκριθεί.

Για τους καθαρισμούς των ρεμάτων και τις αποκαταστάσεις σπασμένων αναχωμάτων στις περιοχές που επλήγησαν, η αρμοδιότητα ανήκει στην Περιφέρεια ΑΜΘ, παράγοντες της οποίας βρέθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, μαζί με τον ανάδοχο εργολάβο, στα σημεία όπου θα γίνουν εργασίες. Όπως είπε ο δήμαρχος Ορεστιάδας, η διαβεβαίωση που υπήρξε ήταν ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουν τα συγκεκριμένα έργα, και μάλιστα σε τμήματα συνολικού μήκος 8 χλμ, από 4 χλμ που αρχικά είχαν ανακοινωθεί.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ Ορεστιάδας

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη