Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Ορεστιάδα: Ανεξαρτητοποίηση του Δ.Παπαδόπουλου από την παράταξη Β.Μαυρίδη με σοβαρές αιχμές

«Δυστυχώς, ο κ. Μαυρίδης τη συνεργασία την επιζητούσε μόνον προεκλογικά, γιατί μετά την εκλογή μας πορεύτηκε σχεδόν μόνος, αντιδημοκρατικά, και τελικά, όταν πορεύεσαι μόνος, πορεύεσαι αναποτελεσματικά», υποστήριξε, μεταξύ άλλων, εξηγώντας στο δημοτικό συμβούλιο τους λόγους της απόφασής του να ανεξαρτητοποιηθεί από την παράταξη του δημάρχου Ορεστιάδας, ο δημοτικός σύμβουλος Διαμαντής Παπαδόπουλος.

Ο ίδιος ανέφερε ότι «οι διαφωνίες με τον δήμαρχο ξεκίνησαν σχεδόν από την αρχή, σε όλα τα σοβαρά θέματα του δήμου», αναφέροντας ως παραδείγματα «την ανεξήγητη απραξία στην προώθηση του υδροηλεκτρικού του Άρδα», την «περίεργη προμήθεια φωτισμού», τον «εξωθεσμικό τρόπο διαχείρισης του θέματος του ΚΥΤ», την «απάθεια απέναντι στη διαρκή υποβάθμιση του πανεπιστημίου», την «προσπάθεια να πολεμήσει με κάθε τρόπο το αίτημα για δημιουργία περιφερειακής ενότητας βορείου Έβρου». Ιδιαίτερα όμως, ο κ. Παπαδόπουλος στηλίτευσε τη στάση του δημάρχου στο θέμα των ανεμογεννητριών, που, όπως είπε, «ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι».

«Μπορούσαμε ως δημοτικό συμβούλιο να απαντήσουμε “όχι” ή “ναι” υπό όρους που μας συμφέρουν. Αντ’ αυτού, ο κ. Μαυρίδης αποφάσισε να πούμε “ναι” άνευ όρων…και αντί να διαφυλάξουμε τα συμφέροντα του δήμου, διαφυλάξαμε τα συμφέροντα ενός επενδυτή», είπε χαρακτηριστικά. Κλείνοντας την τοποθέτησή του, τόνισε ότι ο «απαξιωτικός και προσβλητικός τρόπος του κ. Μαυρίδη στην αντιμετώπιση των ανθρώπων του συνδυασμού του, αλλά και ο αντιδημοκρατικός-και άρα και αντιπαραγωγικός- τρόπος λειτουργίας του δήμου», ήταν ο κύριος λόγος της διαφωνίας μεταξύ των δύο ανδρών. «Η πόλη μας δεν έχει άλλο χρόνο να περάσει σε κατάσταση απραξίας, θα συνεχίσω να δημοσιοποιώ τα κακώς κείμενα και τον εξονυχιστικό έλεγχο των πράξεων διοίκησης, σύμφωνα με τον όρκο που δώσαμε», κατέληξε ο κ. Παπαδόπουλος.
«Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα δώσω απαντήσεις στα ψεύδη που ακούστηκαν, απλώς χαίρομαι που έστω και τρεις μήνες μετά, ο κ. Παπαδόπουλος έκανε πράξη την πρόταση που του είχαν κάνει μέσα στην παραταξιακή ομάδα, να αποχωρήσει από τον συνδυασμό μας», αρκέστηκε να σχολιάσει ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης.


ΠΗΓΗ: ΕΡΤ Ορεστιάδας

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email