Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Ορεστιάδα-Διδυμότειχο: Διανομή τροφίμων στους δικαιούχους του ΤΕΒΑ

Τρόφιμα και βασικά είδη υλικής συνδρομής  δια μέσου του Προγράμματος Επισιτιστικής Βοήθειας πρόκειται να μοιράσουν την επόμενη εβδομάδα οι Δήμοι Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου. Πιο αναλυτικά:

Στο πλαίσιο της   Κοινωνικής υποστήριξης των Ευαίσθητων Ομάδων Πληθυσμού, για την αντιμετώπιση των συνεπειών της ανθρωπιστικής κρίσης, ο Δήμος Ορεστιάδας και ο Δήμος Διδυμοτείχου, θα διανέμουν τρόφιμα και βασικά είδη υλικής συνδρομής  δια μέσου του Προγράμματος Επισιτιστικής Βοήθειας (ΤΕΒΑ), από  την Τετάρτη  14 Δεκεμβρίου 2022  έως και την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022.

Τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, για την πρόληψη της μετάδοσης του κορωνοϊού τόσο για τους πολίτες όσο και για τους εργαζομένους, η διανομή θα πραγματοποιηθεί , κατόπιν τηλεφωνικής ειδοποίησης- ραντεβού και  θα διανεμηθούν τα παρακάτω είδη, στις παρακάτω συσκευασίες, και σε ποσότητες ανάλογες με τα μέλη-μέγεθος, κάθε νοικοκυριού.

Είδη Παντοπωλείου:

τυρί φέτα(400-600γρ),

γραβιέρα ( 300γρ),

γάλα υπερύψηλης θερμοκρασίας (1λίτρου),

αλεύρι (1 κιλού),

κονσέρβα τόνου σε ελαιόλαδο (160γρ),

κονσέρβα σαρδέλα σε ελαιόλαδο (100γρ)

ρύζι Καρολίνα (500γρ),

ζυμαρικά (500γρ),

φασόλια (500γρ),

ρεβίθια (500γρ)

φακές (500γρ),

ζάχαρη, (1κιλού),

χυμός ντομάτας (500γρ),

ελαιόλαδο (1λίτρου),

ηλιέλαιο  (1λίτρου),

Τα  σημεία διανομής θα είναι:

Για τον Δήμο Ορεστιάδας, στον χώρο του Κέντρου Κοινότητας με παράρτημα ΡΟΜΑ Εθνομαρτύρων 98 (παλιά δικαστήρια), από την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022 08:00 – 17.00 και την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου  2022,  από τις 08:00-15:00.

 – Για τον Δήμο Διδυμοτείχου, το σημείο  διανομής η ημερομηνία και το ωράριο εξυπηρέτησης ωφελούμενων ,   θα οριστικοποιηθεί με νέα ανακοίνωση  με το νέο έτος.

Παρακαλούνται όλοι όσοι είναι δικαιούχοι του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας (ΤΕΒΑ) και θα λάβουν  προγραμματισμένο ραντεβού κατόπιν τηλεφωνικής ειδοποίησης ,να προσέρχονται με την ταυτότητά τους  και τον ΑΜΚΑ  τους στο σημείο διανομής του φορέα υποστήριξής τους, στη μέρα και την ώρα  έχει συμφωνηθεί , για να αποφευχθεί ο συνωστισμός

– Τα  είδη θα παραδίδονται σε πλαστικές σακούλες χειρός Για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους, οι ωφελούμενοι να έχουν μαζί τους  ανθεκτικές  τσάντες μεταφοράς  ή καροτσάκια λαϊκής.

Επιπλέον, ανακοινώνεται ότι το «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Ορεστιάδας » θα πραγματοποιήσει κατ’ οίκον διανομές από τις 15 Δεκεμβρίου 2022, στις Δημοτικές Ενότητες Ν. Βύσσας, Τριγώνου και Κυπρίνου, προκειμένου οι ωφελούμενοι του προγράμματος να εξυπηρετηθούν άμεσα και χωρίς περαιτέρω επιβάρυνση .

Πληροφορίες στα παρακάτω τηλέφωνα:

  • Δήμος Ορεστιάδας: Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα ΡΟΜΑ Δήμου Ορεστιάδας, τηλ. 2552 081 375.
  • Δήμος Διδυμοτείχου: Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα ΡΟΜΑ Δήμου Διδυμοτείχου τηλ. 2553 023 480.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη