Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024

Ορεστιάδα: Εκπαιδευτικό διήμερο, για θέματα έμφυλης βίας και καταχρηστικών συμπεριφορών, της UNHCR και της Γ. Γ. Ισότητας/Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Μια «κοινή συνισταμένη» και έναν «κοινό άξονα», που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν «ως ασπίδα» στην έμφυλη βία και στη διαχείριση καταγγελλόμενων περιστατικών, επιδιώκουν να πετύχουν τα στελέχη του Γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και η Γενική Γραμματεία Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που συμπράττουν στη διοργάνωση ενός εκπαιδευτικού διημέρου που θα γίνει στην Ορεστιάδα στις 19 και 20 Νοεμβρίου.

«Θα επιχειρήσουμε να φέρουμε κοντά όλες τις κοινωνικές υπηρεσίες και τους φορείς, να συζητήσουμε τα κενά που πιθανόν υπάρχουν και να γίνουμε καλύτεροι…», δήλωσε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, ο επικεφαλής του γραφείου Έβρου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, Μαργαρίτης Πετριτζίκης, εξηγώντας ότι στο διήμερο θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι του δήμου, του νοσοκομείου Διδυμοτείχου, του Κέντρου Υγείας και του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Ορεστιάδας και εργαζόμενοι του ΚΥΤ. Ο ίδιος σημείωσε ότι «η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, παρότι ασχολείται κυρίως με ζητήματα των προσφύγων, επεκτείνει τη δράση της σε όλα τα κοινωνικά φαινόμενα, και ανάμεσα σε αυτά είναι και η έμφυλη βία, που πλήττει δυσανάλογα τις γυναίκες».

Στη διάρκεια του διημέρου, που θα διεξαχθεί στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο Ορεστιάδας, θα συζητηθούν οι εμπειρίες που θα μεταφέρουν τα στελέχη υπηρεσιών και εκπρόσωποι φορέων, σχετικά με τα περιστατικά έμφυλης βίας που έχουν χειριστεί, τα εργαλεία και οι μηχανισμοί που υπάρχουν για την αντιμετώπιση τέτοιων καταγγελιών και ζητήματα υποστήριξης και συμπαράστασης σε θύματα έμφυλης βίας.

Πηγή: ΕΡΤ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη