Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Ορεστιάδα: Οι αγροτικές κινητοποιήσεις δεν είναι “εποχικό φαινόμενο”- μεγάλα και διαχρονικά τα προβλήματα (photo)

«Οι αγρότες δεν βγαίνουμε στους δρόμους από συνήθεια, αλλά γιατί είναι εδώ τα μεγάλα και διαχρονικά προβλήματά μας», ανέφερε στον χαιρετισμό που απηύθυνε στους αγρότες και κτηνοτρόφους του βορείου Έβρου, που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε σήμερα (31/01) το πρωί στην κεντρική πλατεία Ορεστιάδας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «Η Ενότητα», Γιάννης Μαργαριτίδης.

Στη συγκέντρωση, που διοργάνωσαν οι αγροτικοί σύλλογοι Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου, Βύσσας και Τριγώνου, έδωσαν το “παρών” αντιπροσωπείες και εκπρόσωποι συλλόγων και σωματείων, δημοτικών και περιφερειακών παρατάξεων, φοιτητές και πολίτες, δηλώνοντας τη συμπαράστασή τους στα «δίκαια», όπως τα χαρακτήρισαν, αιτήματα του αγροτικού κόσμου.

«Οι κινητοποιήσεις των αγροτών και κτηνοτρόφων σε όλη την Ελλάδα δεν είναι “εποχικό φαινόμενο”, όπως περίπου τις παρουσίασε ο Πρωθυπουργός, αλλά είναι ο μόνος δρόμος για να σπάσει η αδιαλλαξία της κυβέρνησης», ανέφερε επίσης στον χαιρετισμό του ο κ. Μαργαριτίδης, υπογραμμίζοντας πως «μόνον ο ενωτικός αγώνας μπορεί να φέρει αποτελέσματα». Ο ίδιος αναφέρθηκε στην εκτίναξη του κόστους παραγωγής και στις χαμηλές τιμές με τις οποίες πωλείται η αγροτική παραγωγή, στα «προβληματικά», όπως χαρακτηρίζονται από τους αγρότες, σημεία της νέας ΚΑΠ και στα άλλα προβλήματα του κλάδου, για τα οποία ο αγροτικός κόσμος ζητά μέτρα.

Ειδική αναφορά έκανε και στο κλειστό, τα τελευταία χρόνια, εργοστάσιο ζάχαρης Ορεστιάδας, από το οποίο, όπως σημείωσε, «ζούσε πάρα πολύ μεγάλος αριθμός οικογενειών» σε όλο τον νομό, αλλά και στις “χαμένες” δυναμικές καλλιέργειες, «που με τις πολιτικές που ακολουθήθηκαν σε εφαρμογή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, εξαφανίστηκαν από την αγροτική περιοχή του βορείου Έβρου».

Συμβολικά, μπροστά από τον χώρο της πλατείας όπου πραγματοποιήθηκε το συλλαλητήριο, αγρότες είχαν «κατεβάσει» και μικρό αριθμό αγροτικών μηχανημάτων, ενώ στο κεντρικό πανό της συγκέντρωσης το μήνυμα που αναγράφονταν ήταν: «όχι στον αφανισμό της αγροτιάς, όχι στην ερήμωση της υπαίθρου».

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ Ορεστιάδας

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη