Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Ορεστιάδα: Παρατάθηκε η αιμοδοτική καραντίνα

Παρατάθηκε η αιμοδοτική καραντίνα, στην οποία είχαν τεθεί από τον Σεπτέμβριο του 2020 οι δημοτικές ενότητες Ορεστιάδας και Βύσσας του δήμου Ορεστιάδας, μετά την εμφάνιση, τότε, κρούσματος ελονοσίας σε κάτοικο της περιοχής.

Η αρχική απόφαση προέβλεπε αιμοδοτική καραντίνα έξι μηνών, η οποία έληγε στις 8 Μαρτίου, ωστόσο σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ορεστιάδας «Άγιος Παντελεήμων ο Ιαματικός», το απαγορευτικό παρατείνεται τουλάχιστον μέχρι το τέλος του Μαρτίου, οπότε και θα ληφθεί νεότερη απόφαση και θα ανακοινωθεί το πότε θα επιτραπεί ξανά στους αιμοδότες των δύο δημοτικών διαμερισμάτων να προσφέρουν αίμα.

Υπενθυμίζεται ότι από τις εθελοντικές αιμοδοσίες έχουν αποκλειστεί οι κάτοικοι της Νέας Ορεστιάδας, του Θουρίου, του Χειμωνίου της Παλιάς Σαγήνης, του Πύργου, της Λεπτής, του Νεοχωρίου, του Σάκου, της Καβύλης και της Ν. Βύσσας, ενώ κανονικά μπορούν να αιμοδοτούν οι κάτοικοι των δημοτικών διαμερισμάτων Κυπρίνου και Τριγώνου.

«Στους έξι μήνες καραντίνας, καταφέραμε να εξυπηρετήσουμε τις ανάγκες που υπήρξαν, καθώς είχαμε αρκετά αποθέματα, ωστόσο η κατάσταση δυσκολεύει κάθε μέρα και περισσότερο και είναι ανάγκη όσοι μπορούν να δώσουν αίμα», δήλωσε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ορεστιάδας, Αντώνης Τσομπανίδης.

Ο ίδιος σημείωσε ότι ο Σύλλογος αναμένει στα τέλη Μαρτίου τις αποφάσεις για τη λήξη της αιμοδοτικής καραντίνας που επιβλήθηκε σε περιοχές του δήμου Ορεστιάδας, προκειμένου, μετά την άρση της, να δρομολογηθούν άμεσα οι πρώτες δράσεις αιμοδοσίας.

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email