Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Ορεστιάδα: Σε προληπτικά τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού 26 φοιτητές και 1 καθηγητής λόγω επαφής με πιθανό κρούσμα – Βρίσκονται όλοι σε κατ’ οίκον περιορισμό

Στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης θα μεταβούν αύριο το πρωί, με λεωφορείο του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, 26 φοιτητές και ένας καθηγητής του τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης Ορεστιάδας, από τους οποίους θα ληφθούν δείγματα για εξέταση κορωνοϊού.

Το Πανεπιστήμιο είχε αρχικά ζητήσει την έλευση κλιμακίου του ΕΟΔΥ, ωστόσο στη συνέχεια, σε συνεννόηση με τον Οργανισμό, αποφασίστηκε η λήψη δειγμάτων να γίνει στο νοσοκομείο αναφοράς της Αλεξανδρούπολης.

Ο καθηγητής και οι 26 φοιτητές, το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας, ήταν παρόντες στο ίδιο μάθημα που παρακολούθησε και μία φοιτήτρια-ύποπτο κρούσμα Covid-19, καθώς μέλη της οικογένειάς της βρέθηκαν θετικά στον ιό. Κι ενώ οι πληροφορίες για το εάν και η ίδια διαγνώσθηκε τελικά θετική στον κορωνοϊό παραμένουν συγκεχυμένες, η κοπέλα παραμένει σε κατ’ οίκον περιορισμό, όπως θα παραμείνουν και οι 26 συμφοιτητές και ο καθηγητής της, έως ότου βγουν τα αποτελέσματα των tests.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της ΕΡΤ Ορεστιάδας, το μάθημα είχε γίνει σε μεγάλη αίθουσα, χωρητικότητας άνω των 150 ατόμων, στην οποία οι φοιτητές κάθονταν σε απόσταση ο ένας από τον άλλο. Συμπληρωματικά μέτρα, προς το παρόν, δεν προβλέπονται, καθώς ο χώρος του πανεπιστημίου απολυμαίνεται τακτικά, ενώ και τα δια ζώσης μαθήματα και εργαστήρια γίνονται σε ολιγομελή τμήματα και σε χώρους όπου είναι δυνατή η τήρηση των αποστάσεων.

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη