Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Ορεστιάδα: Συνάντηση με εργαζομένους της ΔΕΥΑΟ είχε η «Δημοτική Επαναφορά» – ΟΙ θέσεις της παράταξης

Τα γραφεία της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης Ορεστιάδας επισκέφτηκαν μέλη της παράταξης «Δημοτική Επαναφορά» του Δήμου Ορεστιάδας όπου είχαν συνάντηση με στελέχη – εργαζόμενούς της. Η παράταξη αναφέρει στο Δελτίο Τύπου:

Επισκεφτήκαμε σήμερα 16/03/2023, τα γραφεία της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης Ορεστιάδας (Δ.Ε.Υ.Α.Ο.), με τον επικεφαλής μας Χρήστο Καζαλτζή και συνομιλήσαμε με στελέχη – εργαζόμενούς της, για το σχέδιο νόμου που προωθεί η κυβέρνηση, σχετικά με τη μετατροπή της  Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ), γεγονός που ανοίγει το δρόμο σε πιθανή μελλοντική συμμετοχή ιδιωτών στην εκμετάλλευση του νερού.

Μετά την ενημέρωση από τους συνδικαλιστές, διατυπώνουμε παρακάτω, τις θέσεις της «Δημοτικής Επαναφοράς» επί του θέματος:

Α) Αντιτιθέμεθα στο νομοσχέδιο και ζητάμε την κατάργηση των άρθρων 11 &12 αυτού, συστρατευόμενοι στον αγώνα των εργαζόμενων.

Β) Πιστεύουμε και εμείς πως είναι καλύτερα να προλαμβάνεις από το να θεραπεύεις! Ακόμα κι αν η όποια ιδιωτικοποίηση δεν επέλθει άμεσα, η ψήφιση του νομοσχεδίου δημιουργεί προϋποθέσεις για να συμβεί αυτό, στο – όχι και τόσο μακρινό – μέλλον.

Γ) Θεωρούμε πως αφού οι νέες αρμοδιότητες της διαχειριστικής αρχής, δύναται να περιλαμβάνουν και την άρδευση (με υπηρεσίες όπως οι ΓΟΕΒ & ΤΟΕΒ), θα συντελέσουν εν τέλει στην εκμετάλλευση από ιδιωτικές εταιρίες, ακόμα και των υδάτων που χρησιμοποιούνται στις καλλιέργειες. Εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς τι μπορεί να σημαίνει αυτό, σε μια κατ’ εξοχήν αγροτική περιοχή και οικονομία!  

Δ) Η ύπαρξη ρυθμιστικών αρχών πηγάζει από την ανάγκη ελέγχου προϊόντων και αγαθών, εκεί όπου υπάρχει ανταγωνισμός. Δε μπορούμε να αντιληφθούμε την αναγκαιότητά της σε ένα «μονοπωλιακό» αγαθό. Συμπεραίνουμε ότι κρύβει ανομολόγητες προθέσεις!

Ε) Καλούμε τον δήμαρχο κ. Μαυρίδη, να αξιοποιήσει τη θέση του ως πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) και να προωθήσει τις θέσεις των εργαζόμενων της ΔΕΥΑΟ – που είναι και θέσεις όλων των ΔΕΥΑ – σε μια ύστατη προσπάθεια να σταματήσει αυτή η «κατρακύλα» προς το κέρδος και να μην υποδουλωθεί – αυτός και οι υπόλοιποι δήμαρχοι – σε κομματικές πειθαρχίες και κυβερνητικές γραμμές!

Αν σιωπήσουμε τώρα, θα διψάσουμε αργότερα!                      

μο
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email