Σάββατο 18 Μαΐου 2024

Ορεστιάδα: Συνδεδεμένη στον ηλίανθο θα ζητήσουν οι αγρότες από τον Υπουργό Γιώργο Γεωργαντά

Ημερίδα με κεντρικό ομιλητή τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργο Γεωργαντά, που θα επισκεφθεί την Ορεστιάδα, διοργανώνει την ερχόμενη Δευτέρα 4 Απριλίου, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Δημητριακών Ορεστιάδας Η Ένωση.

Όπως αναφέρει μιλώντας στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ορεστιάδας, κ. Λάμπης Κουμπρίδης, «η εκδήλωση είναι ανοικτή για όλο το κοινό. Θα συζητήσουμε για την καλλιέργεια σιτηρών και την επισιτιστική επάρκεια λόγω των εξελίξεων, καθώς επίσης και το θέμα του ηλίανθου, από τον οποίο εξαρτάται σε έναν βαθμό και η παραγωγή ηλιελαίου. Με τα σημερινά δεδομένα και με τιμές στα 45 λεπτά, δεν βγαίνουν ούτε τα έξοδα. Γι’ αυτό θα ζητήσουμε από τον υπουργό την ένταξη του ηλίανθου σε καθεστώς συνδεδεμένων ενισχύσεων και συγκεκριμένα, να φτάσει η ενίσχυση στα 60 ευρώ το στρέμμα».

Και παλιότερα, η ΕΑΣ Ορεστιάδας είχε υποβάλλει αντίστοιχο αίτημα προς το ΥπΑΑΤ, ωστόσο αυτό δεν έχει έως σήμερα τύχει θετικής αποδοχής. Σημειωτέον ότι στην γειτονική Βουλγαρία ο ηλίανθος πληρώνεται αυτές τις ημέρες προς 1 ευρώ το κιλό περίπου, αφού η πλειοψηφία των αγροτών δεν φαίνονται διατεθειμένοι να πουλήσουν. 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη