Κυριακή 19 Μαΐου 2024

Ορεστιάδα – 25η Μαρτίου: Φόρος τιμής στους ήρωες του 1821 με κατάθεση στεφάνων (φωτο)

Λίγο μετά τις 11 το πρωί ανήμερα της 25ης Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων ως φόρο τιμής στην μνήμη των ηρώων του 1821.

Η τελετή άρχισε με την δοξολογία του Αρχιμανδρίτη Βαρθολομαίου και στη συνέχεια ο Δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης ξεκίνησε τη κατάθεσης στεφάνων τιμώντας τα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης του 1821.

Τα πρόσωπα και οι φορείς που παρέστησαν και κατέθεσαν στεφάνι ήταν ο Εκπρόσωπος του Κόμματος Ελληνική Λύση, ο οποίος την ώρα της προσοχής μπροστά στο μνημείο έκανε την εξής δήλωση όσον αφορά τα επίκαιρα γεγονότα στον Έβρο “Οι πρόγονοι μας επιτάσσουν, όχι δομές στον Έβρο”.

Στην συνέχεια κατέθεσε στεφάνι ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας κ.Βενετίδης και ακολούθησε η Ανώτερη Διοίκηση Φρουράς Ορεστιάδας, η Διεύθυνση Αστυνομίας και η Πυροσβεστική Υπηρεσία της πόλης. Παρών στη τελετουργία ήταν και η Ένωση Απόστρατων Αξιωματικού Στρατού, η Εθνική Αντίσταση ενώ δεν έλειπε η παρουσία του Ερυθρού Σταυρού. Την κατάθεση στεφάνων έκλεισε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ορεστιάδας.

Τέλος, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, δείγμα σεβασμού και ευγνωμοσύνης προς τους Ήρωες που έχασαν τη ζωή τους για τον Αγώνα.

Με την συνοδεία της μπάντας να ερμηνεύει τον Εθνικό Ύμνο έκλεισε ο φετινός εορτασμός.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη