Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024

Οριοθετήθηκε η φωτιά στη Νέα Σάντα

Μετά από μεγάλη μάχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των υπολοίπων υπηρεσιών που επιχειρούν 

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά που καίει στην Ροδόπη και συγκεκριμένα σε χαμηλή βλάστηση κοντά στο χωριό της Νέας Σάντας από χθες Σάββατο 3 Αυγούστου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική πλέον η κατάσταση είναι σε ελεγχόμενα επίπεδα και αργά η γρήγορα θα επέλθει η ολική κατάσβεση του μετώπου. Επί ποδός στο σημείο παραμένουν Πυροσβεστική Υπηρεσία, Στρατός, Πολιτική Προστασία, Ερυθρός Σταυρός και πλήθος εθελοντών.

Να υπογραμμίσουμε πως μεγάλη και σωτήρια πρέπει να θεωρείται η άμεση συμβολή των εναέριων μέσων που από νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου μέχρι και σήμερα έκαναν αμέτρητες ρίψεις νερού εμποδίζοντας την φωτιά να φουντώσει.

Ο αναπληρωτής περιφερειάρχης Νίκος Ευκαρπίδη σε ανακοίνωση στον προσωπικό του λογαριασμό στα social media επισημαίνει:

“Μετά από ολονύχτια προσπάθεια, η μεγάλη πυρκαγιά στη Νέα Σάντα Ροδόπης τέθηκε υπό έλεγχο. Η φωτιά, που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου, προκάλεσε μεγάλες δυσκολίες λόγω της δύσβατης περιοχής και των ισχυρών ανέμων. Συγχαρητήρια στις πυροσβεστικές δυνάμεις που ανταποκρίθηκαν άμεσα, με περισσότερους από 150 πυροσβέστες, δεκάδες οχήματα, 12 αεροσκάφη και ελικόπτερα.

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης βοήθησε σημαντικά, κινητοποιώντας μεγάλες δυνάμεις για την υποστήριξη όλων των εμπλεκομένων.Το Δ’ Σώμα Στρατού βοήθησε με αντιπυρικές ζώνες, ενώ σημαντική ήταν η συμβολή των χωματουργικών μηχανημάτων και των υδροφόρων της Περιφέρειας και του Δήμου, που βοήθησαν στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της πυρκαγιάς.

Η άμεση ανταπόκριση όλων των δυνάμεων έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα, θέτοντας την πυρκαγιά υπό έλεγχο, σώζοντας περιουσίες και ένα μεγάλο ζωικό κεφάλαιο”.

ΠΗΓΗ:ΧΡΟΝΟΣ

Φωτογραφιές : fb Νίκος Ευκαρπίδης

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη