Παρασκευή 17 Μαΐου 2024

Ορκωμοσία νέου Περιφερειάρχη Χριστόδουλου Τοψίδη και μελών νέου Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ

Στην τελική ευθεία έχει μπει ο νέος περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης, καθώς ο νέος περιφερειακός σχηματισμός ορκίζεται ενώπιων του μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμωνα στις 6 το απόγευμα, την Κυριακή στις 17 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής στην Κομοτηνή. Η επιλογή του χώρου δεν έγινε καθόλου τυχαία, καθώς βασικός στόχος του κυρίου Τοψίδη ανάμεσα σε άλλα είναι και το άνοιγμα στην κοινωνία, ώστε ο πολίτης να κατανοήσει καλύτερα τον θεσμό της περιφέρειας και να μην τον αισθάνεται μακριά του.

Η πρώτη επίσημη παρουσία της νέας περιφερειακής αρχής θα γίνει σε μια εκδήλωση ανοιχτή για το κοινό, σηματοδοτώντας με αυτόν τον τρόπο την εξωστρέφεια που διέπει την νέα διοίκηση καθώς και τη διάθεση συμπερίληψης και σύνθεσης ιδεών και προτάσεων με όλες τις υγιείς δυνάμεις του τόπου με στόχο πάντα την πρόοδο και την ευημερία.

Παράλληλα, στην τελική ευθεία έχουν μπει και οι αποφάσεις του κυρίου Τοψίδη για το ποιοι θα αναλάβουν θέσεις ευθύνης, με ποια πρόσωπα θα ξεκινήσει την πορεία του στην περιφέρεια και με ποιους θα υλοποιήσει τα πρώτα βασικά βήματα, ώστε σε λίγο χρονικό διάστημα, όπως επιθυμεί να φανεί και η αλλαγή στον τρόπο διοίκησης και στις προτεραιότητες με απώτερο στόχο η ΑΜΘ να ξεκολλήσει από τις τελευταίες θέσεις της ελληνικής και της ευρωπαϊκής κατάταξης των περιφερειών.

 Άλλωστε, όλες αυτές τις ημέρες τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες του ενημερώνονται αναλυτικά για τα θέματα της περιφέρειας, χωρίς να χρειαστεί να χαθεί πολύτιμος χρόνος, καθώς ο νέος περιφερειάρχης είναι γνώστης των βασικών ζητημάτων. Οι άνθρωποι που θα πλαισιώσουν αρχικά τον κύριο Τοψίδη, οι περισσότεροι απ΄ αυτούς ξέρουν , κάνοντας μάλιστα και οι ίδιοι τις σχετικές προτάσεις τους για τα χαρτοφυλάκια που θα αναλάβουν.

Πληροφορίες λένε, πως γκρίνιες και παράπονα δεν έχουν παρατηρηθεί ιδιαίτερα, για το πως σκοπεύει ο επικεφαλής της παράταξης «Περιφερειακή Σύνθεση» να αξιοποιήσει εκλεγμένους περιφερειακούς συμβούλους αλλά και άλλα πρόσωπα που δεν κατέβηκαν μαζί του στις εκλογές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα στην εκδήλωση, που έγινε στην Ξάνθη για τον αγρότη της χρονιάς , το παρών έδωσε και ο πρώην υπουργός Αλέξανδρος Κοντός, στον οποίο πρότεινε αμισθί συνεργασία για θέματα του πρωτογενή τομέα. Πάντως οι ανακοινώσεις των ονομάτων είναι ζήτημα λίγων ημερών.


Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη