Σάββατο 4 Μαΐου 2024

Ουρές χιλιομέτρων στα Τελωνεία του Έβρου – Μέχρι και 10 ώρες αναμονή!

Μέχρι 10 ώρες αναμονή και ουρές χιλιομέτρων παρατηρήθηκε την Παρασκευή στα Τελωνεία του Έβρου με οχήματα των Τούρκων επισκεπτών να προσπαθούν να έρθουν στη χώρα μας για το τριήμερο.

Οι περισσότεροι προερχόμενοι από την Κωνσταντινούπολη εκμεταλλεύτηκαν τον εορτασμό της ημέρας του Ατατούρκ Νεολαίας και Αθλητισμού (19 Μαΐου) που για αυτούς είναι τριήμερο αργίας. Μία αφορμή λοιπόν να επισκεφτούν τον Έβρο και να απολαύσουν το καλό φαγητό και ώρες χαλάρωσης.

Ωστόσο η ταλαιπωρία ήταν μεγάλη κυρίως στο Τελωνείο των Κήπων όπου υπήρξε καθυστέρηση που σε ορισμένες περιπτώσεις έφτασε τις 10 ώρες με αποτέλεσμα κάποιοι να ακυρώσουν την παραμονή τους στην Αλεξανδρούπολη. 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ Ορεστιάδας, παρόμοια ήταν η εικόνα και στο Τελωνείο των Καστανεών όπου εκεί οι περισσότεροι εισερχόμενοι ήταν Έλληνες που ζουν στην Τουρκία και έρχονται για να ψηφίσουν την Κυριακή, αλλά και κατοίκους του βορείου Έβρου που πέρασαν νωρίτερα στην Τουρκία και επέστρεφαν.

«Η εκτίμηση των οδηγών που έχουν μπλέξει στο…διασυνοριακό μποτιλιάρισμα είναι ότι η ουρά που έχει σχηματιστεί, ίσως και να ξεπερνά τα δύο χιλιόμετρα, ενώ δηλώνουν ότι προχωρούν ελάχιστα μέτρα κάθε 20 περίπου λεπτά. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που τους μεταφέρονται, αιτία της εξαιρετικά αργής ροής στην κίνηση είναι ο πολύ μειωμένος αριθμός προσωπικού στα πόστα ελέγχου διελεύσεων, στο τελωνείο των Καστανεών.» αναφέρει η ΕΡΤ Ορεστιάδας.

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email