Κυριακή 19 Μαΐου 2024

ΟΧΙ λένε οι εργαζόμενοι του Δήμου Αλεξανδρούπολης στην Αναπτυξιακή που προτίθεται να ιδρύσει η δημοτική αρχή – Δείτε το Δελτίο Τύπου

Αίσθηση έχει προκαλέσει η έντονη αντίδραση (πριν καλά-καλά επανέλθει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο) του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Αλεξανδρούπολης αναφορικά με τα σχέδια της δημοτικής αρχής για την σύσταση Αναπτυξιακών Οργανισμών στο Δήμου Αλεξανδρούπολης.
Στην επιστολή γίνεται αναφορά στο γεγονός ότι έχει απορριφθεί κατ΄επανάληψή από το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αλεξανδρούπολης η προσπάθεια της δημοτικής αρχής για σύσταση Αναπτυξιακού Οργανισμού, ενώ παράλληλα κάνει λόγο για το “αμαρτωλό” παρελθόν των Δημοτικών Αναπτυξιακών Εταιρειών (ΔΕΠΕΑ – ΑΝΕΤΑ) που χρεοκόπησαν φορτώνοντας χρέη στον δήμο.
Χαρακτηρίζει δε, το εγχείρημα ως ένα καλοστημένο σχέδιο αρπαγής των αρμοδιοτήτων και των υπηρεσιών του Δήμου με στόχο να ενισχυθεί το κεφάλαιο, παρακάμπτοντας κάθε ελεγκτικό μηχανισμό και διευκολύνοντας κάθε διαδικασία χωρίς να υπάρχει καμιά διαφάνεια και αξιοκρατία.

Τέλος ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Αλεξανδρούπολης αφού θέτει καίρια ερωτήματα προς την δημοτική αρχή που έχουν να κάνουν με την έλλειψη προσωπικού, την διαχείριση του υπάρχοντος δυναμικού και την απαξίωση και υποβάθμιση εδώ και καιρό των υπηρεσιών του δήμου, δηλώνει αποφασισμένη να προασπίσει το Δημόσιο και Κοινοτικό χαρακτήρα της τοπικής αυτοδιοίκησης και να αγωνιστεί γι’ αυτό.

Κλείνοντας οι εργαζόμενοι προειδοποιούν και δηλώνουν ξεκάθαρα και κατηγορηματικά προς κάθε κατεύθυνση ότι οι παρεμβάσεις και οι κινητοποιήσεις τους μαζί με την Ομοσπονδία θα είναι δυναμικές και μαζικές για να αποτρέψουμε την πλήρη ιδιωτικοποίηση των Δημοτικών Υπηρεσιών.

Ενδιαφέρον θα έχει αν οι παρατάξεις λάβουν υπόψη τους την θέση των εργαζομένων σε ενδεχόμενη επαναφορά του θέματος προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Διαβάστε την ανακοίνωση που ανάρτησε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Δημήτρης Παπαδόπουλος:

Δημοσιεύτηκε από Δημήτρης Παπαδόπουλος στις Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2021
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη