Τετάρτη 1 Μαΐου 2024

Ο Αλεξανδρουπολίτης συγγραφέας Πάνος Κεβόπουλος κάνει την δική του πρώτη «ΕΞΟΔΟ»…

Από φονιάς… στρατιώτης ειδικών αποστολών!

Ο Αλεξανδρουπολίτης Πάνος Κεβόπουλος παρουσιάζει την πρώτη του μυθιστορηματική προσπάθεια… Ο Πάνος Κεβόπουλος αγαπά την συγγραφή και η σχέση του με το χαρτί και τις λέξεις, είναι μία σχέση που αποκτά νόημα μέσα από την προσωπική του αφοσίωση στο εγχείρημα του, μετουσιώνοντας τον δικό του «κόσμο» σε γραμμές και ιδέες…

Ο Αλεξανδρουπολίτης συγγραφέας «καλεί» τον αναγνώστη σε ένα ταξίδι με περιπέτεια, μυστήριο, αγωνία, ανατροπές και κυρίως με μηνύματα ζωής, «καλεί» σε ένα ταξίδι τον αναγνώστη διαφορετικό με προορισμό την «ΕΞΟΔΟ», μια έξοδο που αποτελεί την δυναμική διαδρομή και την ενδιαφέρουσα ιστορία του πρωταγωνιστή του βιβλίου, προβάλλοντας ικανότητες και επιτεύγματα.

Ο Πάνος Κεβόπουλος με απλή και κατανοητή γραφή, μεστά και ώριμα περιγράφει γεγονότα, πρόσωπα και καταστάσεις, περιγράφει την δική του «ΕΞΟΔΟ» με επίκεντρο την πατρίδα του ήρωα, την Κρήτη… Ένα ταξίδι που ξεκινά και τελειώνει στην μεγαλόνησο.

Ο δημιουργός του βιβλίου, επιστρατεύει σκέψεις και εικόνες με λόγο ζωντανό, παρατηρεί και αισθάνεται, συμπεριφορές και ήρωες αποτυπώνοντας ψυχή, πνεύμα και έμπνευση. Πλοκή που ξεδιπλώνεται σε διαφορετικά επίπεδα και βήμα – βήμα ο κύριος χαρακτήρας του βιβλίου αποκαλύπτεται με δυνατότητες, ικανότητες και «παραδίδεται» στα «χέρια» του αναγνώστη.

Λίγα λόγια για το μυθιστόρημα…

‘’ Ορεινή Κρήτη 1917. Ένα άγριο φονικό συγκλονίζει το χωριό. Δράστης ο Μανώλης, θύμα ο Πέτρος. Και οι δύο εικοσάχρονοι. Φίλοι από κούνια. Μετά το έγκλημα, ο Μανώλης διαφεύγει στο βουνό για να γλιτώσει τη σύλληψη, σε μία σπηλιά που οδηγεί στην «ΕΞΟΔΟ». Εκεί φλερτάρει με την πτώση που θα τον λυτρώσει από τον πόνο. Ο Πέτρος, βίασε και σκότωσε την αγαπημένη του Τριανταφυλλιά… Τα χρόνια περνούν και ο Μανώλης ζώντας σαν αγρίμι στις κορφές του Ψηλορείτη, βιώνει τον ανείπωτο πόνο του. Αποφασίζει να παρουσιαστεί εθελοντής στη Σμύρνη το 1921. Η κατάταξή του συμπίπτει με την προέλαση του ελληνικού στρατού στα ενδότερα της Μικράς Ασίας. Στην πρώτη μάχη που λαμβάνει μέρος, πολεμάει με λύσσα μη λογαριάζοντας τη ζωή του. Οδηγούμενος από παράνοια μάλλον και χάρη στις εξαιρετικές αναρριχητικές του ικανότητες, επιτυγχάνει ένα μοναδικό κατόρθωμα που τον καθιστά θρύλο στις τάξεις του στρατού. Συμβάλλει τα μέγιστα στην κατάληψη των υψωμάτων του Καλέ Γκρότο. Εκεί που ο φόνος επιβραβεύεται, στο πεδίο της μάχης, το επίτευγμά του τον φέρνει κοντά στον Νικόλαο Πλαστήρα που τον αποσπά στη μονάδα του, το 5/42 Σύνταγμα Ευζώνων, ως στρατιώτη ειδικών αποστολών. Η επιστροφή στην Κρήτη, του επιφυλάσσει απροσδόκητες περιπέτειες και συγκλονιστικές αποκαλύψεις. Θα τις αντέξει; Τι θα συμβεί στην «ΕΞΟΔΟ»;’’

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη