Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Ο Αναπτυξιακός Σχεδιασμός του ΔΠΘ «αποκάλυψε» την μεταφορά του Τμήματος Νοσηλευτικής στην Αλεξανδρούπολη – Ποια τμήματα ιδρύονται στο Διδυμότειχο

Αναρτήθηκε πριν λίγο στην Διαύγεια απόφαση της Συγκλήτου του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, η οποία αφορά τον Αναπτυξιακό Σχεδιασμό του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος για τις επόμενες ακαδημαϊκές χρονιές.

Σύμφωνα με την εν λόγω απόφαση το Τμήμα Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου εντάσσεται ως αυτοτελές Τμήμα στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και μεταφέρεται η έδρα του στην Αλεξανδρούπολη από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος (2021-2022).

Επίσης η Σύγκλητος του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης αποφάσισε στην θέση του Τμήματος Νοσηλευτικής το οποίο «κατηφορίζει» στην Αλεξανδρούπολη, να ιδρύσει στην πόλη του Διδυμοτείχου αρχικά Τμήμα Ψυχολογίας, με ακαδημαϊκό έτος έναρξης το 2021-2022 και μετέπειτα Τμήμα Διαιτολογίας και Διατροφής, με ακαδημαϊκό έτος έναρξης το 2022-2023.

Μένει να δούμε πως θα υποδεχθούν τις εν λόγω εξελίξεις η τοπική κοινωνία και οι φορείς του Διδυμοτείχου και επίσης τι μέλλει γενέσθαι με τη φετινή εκπαιδευτική χρονιά και τους υφιστάμενους σπουδαστές του Τμήματος Νοσηλευτικής…

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη